Mobil Şarj Dolum İstasyonları Güvenli mi

/ 29 Ekim 2017 / 1.332 / yorumsuz
Mobil Şarj Dolum İstasyonları Güvenli mi

Mobil Şarj İstasyonu Kullananlar Dikkat!

Son dönemde oldukça popüler olmaya başaran mobil şarj istasyonları hakkında yapılan yeni bir inceleme oldukça büyük bir tehlikeyi ortaya çıkardı. Ortaya çıkarılan yeni bilgi ile beraber bu şarj merkezlerinde yapılan küçük oynamalar ile küçük hack istasyonları oluşturulabildiğini gösterdi.

Verileriniz Çalınabilir

Akıllı telefonların şarjlarının çok hızlı tükenmesi pek çok kişinin şarjlarını tamamen doldurmasına rağmen günün sonunu tamamlayamadan şarj bitme sorunu yaşamasına neden olabiliyor. Dışarıdayken şarjı biten ve telefonu kapanan kişilerin kurtarıcıları ise mobil şarj istasyonları oluyor.

Ödenen son derece düşük bir ücret ile akıllı telefonun kısa süre içerisinde şarj edilmesine olanak sağlanan bu mobil şarj istasyonu üniteleri Türkiye’nin yanı sıra yabancı ülkelerde de oldukça büyük ilgi görüyor. Ancak hiçbir denetime tabi tutulmayan bu istasyonların yapılan küçük müdahaleler ile veri hırsızlığına son derece uygun hale getirildiği ortaya çıkarıldı.

Bilgisayar Şarj Kablosu Üzerinden Bilgilerinize Ulaşılıyor

Authentic8 adındaki özel bir güvenlik şirketi tarafından yapılan incelemede bu istasyonların hiçbir şekilde denetlenmediği ortaya çıkarılırken yapılacak basit değişiklikle ile bu ünitelerin birer veri çalma istasyonlarına dönüştürülebildiğini ortaya koydu. Rehber, resimler ve mesajlar olmak üzere şarj kablosu üzerinden tüm verilerin alınabileceğini belirten Authentic8 şirketi üstelik tüm bu bilgiler çekilirken telefon sahibinin bunu fark etmesinin son derece zor olduğunu ortaya koydu. Bu nedenle çok zorda kalınsa da asla bu mobil şarj ünitelerinin kullanılmaması tavsiye ediliyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Benzer Konular

Yorum yaz