Türk Telekom Çekim Gücü kalitesi Nedir

/ 29 Ekim 2017 / 2.755 / yorumsuz
Türk Telekom Çekim Gücü kalitesi  Nedir
İyi Çekmediği İçin Türk Telekom BTK Tarafından Uyarıldı
Türk Telekom müşterilerine sunmuş olduğu 3N Mobil Haberleşme Hizmetleri için gerekli hizmet kalitesine ulaşamadığı nedeniyle BTK tarafından resmen uyarıldı. Hatırlanacağı üzere geride bıraktığımız yıl içerisinde Avea ve Türk Telekom birleşme kararı almış ve birleşmenin resmi olarak gerçekleşmesinin ardından Avea aboneleri artık Türk Telekom markası altında hizmet almaya başlamışlardı. Aradan geçen süre zarfınca ne yazık ki yapılan yatırımlara rağmen Türk Telekom hizmet kalitesinde sınıfta kaldı. 
BTK Resmen Hizmet Kalitesi Düşük Olduğu İçin Uyardı
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bilindiği üzere düzenli olarak cep telefonu operatörlerinin sunmuş oldukları hizmet kalitelerini değerlendiriyor. Kurumun kendi resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklama ile Türk Telekom firmasının yapılan 3N Mobil Haberleşme Hizmetleri değerlendirmesinden geçer not alamadığı ortaya çıktı. 9 Şubat 2017 tarihli değerlendirme raporunda yapılan testlerden başarılı bir şekilde geçemediği ve bu nedenle kurumdan uyarı aldığı görüldü.
 
Arama Başarısızlık Oranı Yüksek Çıktı 
3N Mobil Haberleşme Hizmetleri değerlendirilmesi için Isparta sınırları içerisinde yer alan Uluborlu ve Serinkent ilçeleri ile, Balıkesir Marmara ve Trabzon Köprübaşı ilçelerinde yapılan arama başarısızlık oranları değerlendirmelerinde sınıfta kaldı. Hedef değerin altında kalan Avea uyarı alırken aynı zamanda kendi internet sitesi üzerinden de bu başarısızlık ile ilgili olarak müşterilerine bilgi verme cezası aldı. Avea internet sitesi üzerinden 1 ay boyunca BTK duyurusu yayımlanmak zorunda. 

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Etiketler

Yorum yaz