Dudak Okuyan Program

/ 29 Ekim 2017 / 6.684 / yorumsuz
Dudak Okuyan Program

Oxford Üniversitesi Dudak Okuyan Yazılım Geliştirdi 

Dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri olarak kabul edilen Oxford Üniversitesi başarı oranı oldukça yüksek olan bir dudak okuma yazılımı geliştirdiğini duyurdu. Yazılımın diğer dudak okuma yazılımlarından ayıran en önemli özelliği yapılan ilk ölçümlerde başarı oranının yüzde 93 seviyesini geçmesi. Daha öncede dudak okuma yazılımları geliştirilmiş ancak bu yazılımların başarı oranları ortalaması yüzde 41 gibi son derece düşük seviyelerde yer almıştı.

Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen ve LipNet adı verilen bu yeni yazılım diğer yazılımlardan farklı olarak kelimeleri çözmek yerine cümleyi çözmeye yönelik olarak geliştirilmesi. Üstelik yapay zeka olarak geliştirilen program bu sayede sürekli olarak kendisini geliştirmeye devam ederek şu anda yüzde 93 olarak ölçülen başarı oranını daha da yukarıya çıkarma kapasitesine sahip. Oxford Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından geliştirilen yeni yazılımın hedefi kusursuz dudak okuma analizi yaparak başarı oranını yüzde 100 seviyesine çekmek.

Bu sayede yazılım üzerine yeni çalışmalar yapılarak bu yazılımın hayatın pek çok alanında kullanılması sağlanacak. Özellikle de duyma engelli olan kişilerin hayatını oldukça kolaylaştırması beklenen uygulama sayesinde pek çok alanda artık bu kişilerin daha konforlu bir yaşam sürmeleri sağlanacak. Bu zamana kadar dudak okuma konusunda geliştirilen en iyi yazılım olma unvanını elinde bulunduran LipNet yakın zamanda kusursuz seviyesine taşınarak pek çok yeniliği hayatımıza taşıyabilir.

Bu konu ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz. Lütfen tartışma başlat


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Benzer Konular

Yorum yaz