Android 8.0 İşletim Sistemndeki Gelecek Özellikler

/ 29 Ekim 2017 / 1.427 / yorumsuz
Android 8.0 İşletim Sistemndeki Gelecek Özellikler
Android 8.0 İşletim Sisteminin 3 Yeni Özelliği Sızdırıldı 
Büyük bir merakla beklenen en son Android sürümü olacak olan Yeni Android 8.0 sürümü ile ilgili yeni bilgi sızıntıları gelmeye devam ediyor. Android mühendislerinin üzerinde son derece titiz bir çalışma süreci yürüttüğü projede ilk sızdırılan bilgi ise işletim sisteminin ismi olmuştu. 
Android 8.0 Oreo İsmine Sahip 
Bilindiği üzere Android işletim sistemi her yeni çıkardığı sistemi alfabetik bir sıra ile isimlendiriliyor ve tatlı isimleri ile seri devam ettiriliyor. Şu anda sırada O harfi yer alırken yeni işletim sisteminin Android Oreo ismi ile anılmasına kesin gözü ile bakılıyor. Zaten Android tarafından resmi hesaplardan yapılan paylaşımlar ile isim kesin olarak açıklanmasa da paylaşılan resimler ile bu konuda pek çok ipucu verilmişti. Türkçede bu işletim sisteminin ise Android Kaymak olarak anılması anlamına geliyor. 
Artık GBoard Uygulaması Aktif Hale Getirilecek 
İOS işletim sisteminde uzun süredir var olan bir özellik olan haritada dokunulan noktaya ait olan tüm Lokasyon bilgilerinin listelenmesi özelliği yeni işletim sistemi ile Android işletim sistemine de getiriliyor. GBoard uygulaması adı verilen yeni özellik sayesinde Lokasyon bilgileri tek bir tıklama ile önünüze serilecek. 
Hızlı Arama Özelliği Aktif Edilecek 
Arama özelliğinin daha da iyileştirileceği Android Oreo işletim sisteminde ana ekrana çizeceğiniz harf ile başlayan isimler listelenecek ve arama ya da SMS gönderilmesi hızlandırılacak. 

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz