Yahoo Arama Motoru yeni İsmi Altaba

/ 29 Ekim 2017 / 1.436 / yorumsuz
Yahoo Arama Motoru yeni İsmi Altaba
Yahoo Yönetiminde Mayer Görevi Bırakıyor, İsmi Altaba Oluyor
6 ay gibi kısa bir zaman önce 4,8 milyon dolar gibi son derece yüksek bir tutara Verizon şirketine satışı gerçekleştirilen Yahoo bu satışın ardından yapılandırma sürecine devam ediyor. Yapılan anlaşma gereği Yahoo şirketinin sahip olduğu hisselerin yüzde 49,5 ‘luk bölümü Verizon şirketine geçirilecek. Kalan bölüm ise Altaba Inc. adı ile yola devam edecek. 
Mayer Görevden Ayrılıyor
Yahoo şirketinden yapılan resmi açıklama ile Yahoo kurucu ortağı olan David Filo Marissa Mayer ve yönetim kurulunda yer alan 4 kişinin bu görevlerinden istifa edecekleri duyuruldu. Bu istifaların ardından kurulacak olan Altaba Inc. şirketinin yeni yönetim kurulunda Thomas McInerney, Eric Brandt, Catherine Friedman, Tor Braham ve Jeffrey Smith olarak açıklanan 5 kişilik ekip yer alacak. Bu isimlerden Eric Brandt aynı zamanda yeni kurulan Altaba şirketinin yeni yönetim kurulu başkanlığı görevini de üstlenecek. 
Yapılacak olan bu devir işlemlerinin ardından şu anda yapılan resmi bir açıklama bulunmasa da şirketin yola yatırım şirketi statüsünde devam etmesi bekleniyor. Süreci şu anda zorlayan en önemli sorun ise Yahoo şirketinin son dönemde adının sıklıkla gizlilik ve güvenlik sorunları ile anılması oldu. Satın alma işleminin ardından Verizon şirketi yaşanan bu skandalların ardından Ekim ayında satış fiyatından indirim yapılmasını talep etmiş 1 milyarlık indirim hakkında Yahoo görüşmeye açık olduklarını dile getirdi. 

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Etiketler

Yorum yaz