‘Gerçek Süper Mario’ 84 yaşında!

/ 5 Kasım 2018 / 1.314 / yorumsuz
‘Gerçek Süper Mario’ 84 yaşında!

 

Video oyunu kahramanı Süper Mario’nun ismini alan adam Mario Segale, 84 yaşında öldü.

 
Bay Segale, ABD’nin Washington eyaletinden başarılı bir İtalyan-Amerikan mülk geliştiricisi idi. 1980’lerde, yeni video oyununun yıldızına adını verdikten sonra Nintendo of America‘ya bir depo kiraladı. Bay Segale 1993 yılında Seattle Times’a “hala resmi çeklerimi beklemekteyim” gibi şaka yaptı. Süper Mario, Nintendo karakterine uygun bir isim vermek isteyene kadar başlangıçta ismi Jumpman diye telaffuz ediliyordu.

Bay Segale, Nintendo of America’yı kurmakla görevlendirilmiş olan ve video oyunu kahramanı adını taşıyan Minoru Arakawa olduğunu söyledi. Ölümünde çıkan bilgilere göre, Bay Segale ”her zaman adının öne çıkmasını istememiş onun yerine başardığı için bilinmek istemiş”. Karısı Donna’yı, dört çocuğunu ve dokuz torununu arkasında bıraktı.

Mario serisinin genel olarak tüm zamanların en başarılı video oyun serisidir. Tesisatçının en son macerası olan Super Mario Odyssey, şu anda yeni Nintendo Switch konsolunun en çok satan oyunu ve 12 milyondan fazla kopya sattı.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz