Mobil Veriye Giremiyorum, Sorunu Nasıl Çözebilirim? 2019

/ 2 Nisan 2019 / 2.394 / yorumsuz
Mobil Veriye Giremiyorum, Sorunu Nasıl Çözebilirim? 2019

Son zamanlarda kullanıcıların çoğunda olan sorunlardan biri de mobil internete girememe sorunudur. Kullandığınız Android ya da iPhone cihazınızdan kaynaklı olarak veya operatörünüze bağlı olarak bu sorun ortaya çıkabilir.

Günümüzde teknoloji bu kadar ileriye gitmişken, mobil internete bağlanamama sorunu büyük sorun oluşturabilir. İnternet bağlantınız var yukarıda çalışıyor diye gözüküyor ancak internet gerektiren uygulamalara girdiğinizde, internetinizin çalışmadığını fark edebilirsiniz. Bağlantı hatası şeklinde çıkan yazı, canınızı sıkabilir. Aşağıda olan adımları takip ederek bu sorunu çözebilirsiniz.

  • İlk olarak interneti açtığınız zaman 4G (LTE) yerine 3G bağlantı görünüyorsa, bu sorun operatörünüzle yani kullandığınız hatla (Turkcell, Turk Telekom, Vodafone…) alakalı bu sorun oluşabilir.
  • İnternet paketinizi kontrol ederek bitip, bitmediğine bakabilirsiniz. Ya da paketinizin süresi dolmuş olabilir.
  • Başka bir çözüm yöntemi olarak Ayarlar > Kablosuz Ağlar > Mobil veri Ayarı > bu adımları takip ederek, kullanmış olduğunuz operatörün mobil internetinin seçili olup olmadığını inceleyin.
  • Bulunduğunuz alanla alakalı olarak şebeke sorunu olabilir. Size hizmet veren şebekenin bağlantı durumuna bakabilirsiniz. Ya da daha iyi destek almak için bu numaraları arayabilirsiniz;
  • Turkcell 0 532 532 00 00

           Türk Telekom 444 1 4444

           Vodafone 0 542 542 00 00

  • Yukarıda bulunan numaraları, operatörünüze göre arayıp bilgilendirme alabilirsiniz.
  • Son olarak telefonunuzun internet ayarlarını yeniden yapılandırın. Mobil internet bağlantı sorun telefonunuza gelen güncelleme sonucu hata verebilir güncellemenizi yaparak hatayı bu şekilde gidermiş olursunuz. Yukarıda olan adımlar olmuyorsa son olarak servise götürebilirsiniz.

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


1988 yılında İzmir'de doğdum. Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Muhasebe bölümünü okudum. Yazarlık konusuna ise 23 yaşındayken bir hevesle başlayıp, her geçen gün kendimi bu işe bağlayarak yoluma devam ettim. Yaklaşık 8 yıldır bu işle meşgulüm. Kendi sitelerimi açıp defalarca satışını gerçekleştirmeme rağmen, editörlüğü bırakmadım. Yazmak bence para için tek değil, hobi amaçlı yapılan bir meslektir.

Yorum yaz