Yeni Emojiler Androidde neden Görünmüyor

/ 29 Ekim 2017 / 28.684 / 1 Yorum
Yeni Emojiler Androidde neden Görünmüyor

Yeni Emojileri Neden Android Kullanıcıları Göremiyor?

Tüm dünyayı kasıp kavuran ve artık mesajların vazgeçilmezleri arasında yer alan emojiler son günlerde Android ve İOS işletim sistemini kullanan kişilerin arasında farklı bir rekabetin yaşanmasına neden oldu. Oluşan bu rekabetin nedeni ise Apple firmasının 100 yeni emoji karakterini mobil platforma taşıması. Bu yeni 100 emoji karakteri sadece Apple tarafından üretilen İOS işletim sistemini kullanan cihazlarda görüntülenebiliyor. Yine İOS kullanıcılarının bu karakterleri görüntüleyebilmesi için mutlaka cihazlarını İOS 10.2 güncellemesine yükseltmeleri gerekiyor.

Mobil platforma taşınan bu yeni 100 emoji karakteri Android işletim sistemi kullanıcılarının Apple firmasına sitem etmesine neden oldu. Google tarafından bu sorunun çözümü için bir güncelleme gönderilmiş durumda ancak güncelleme hala pek çok Android cihaza gelmediği için sorun devam ediyor. İOS cihaz kullanan kişiler tarafından Android cihazlara gönderilen mesajlarda yer alan yeni emoji karakterleri ne yazık ki görüntülenemiyor ve kare olarak bir şekil çıkıyor.

Emojipedia tarafından yapılan açıklamada güncelleme yapılmadan Android cihazların bu yeni emoji karakterlerini göremeyeceklerini iddia etti. Android cihazların bu yeni emoji karakterlerini görüntüleyebilmesi için mutlaka Android 7.1 güncellemesini alması gerekiyor. Bu güncellemeyi almayan cihazlarda ise yeni emoji karakteleri boş bir kare kutucuk olarak görüntülenebiliyor. Yaşanan bu olumsuzluk ise Android işletim sisteminin yaşanan hızlı gelişmeleri takip etmekte zorlandığı sorununu bir kere daha gözler önüne sermiş oluyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz

Yeni Emojiler Androidde neden Görünmüyor (1 Yorum)