WhatsApp Yedeklerini Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

/ 5 Ağustos 2019 / 2.221 / yorumsuz
WhatsApp Yedeklerini Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda Android ve iOS işletim sistemlerinde Whatsapp yedeklerinin silme işleminin nasıl olacağı konusunda yardımcı olacağız. WhatsApp yedekleri cihazınızda ayrı bir yer kaplar bu da can sıkıcı bir durum olabilir. Yedekleri silerek kendinize alan açabilirsiniz. Ancak geçen sene Kasım ayından itibaren Google Drive tarafından yapılan açıklamaya göre, yedeklenen sohbetler Drive üzerinden yer kaplamayacağına dair açıklama yapıldı.

Bu duruma rağmen WhatsApp yedeklerini silmek istiyorsanız ilk olarak Android cihazlarda nasıl sileceğinizden bahsedelim. Android cihazlarda WhatsApp yedeğini silmek için Dosya Yöneticisine ihtiyaç vardır. Aynı zamanda üçüncü parti uygulamalar üzerinden de WhatsApp uygulamasında bulunan yedekleri silebilirsiniz. Databases veya VeriTabanı olarak adlandırılan dosyanın içinde olan yedekleri silebilirsiniz.

Yedek dosyasının üzerine basılı tutarak sil seçeneği çıkınca da silme işlemini gerçekleştirmiş olursunuz. Google Drive’da bulunan yedekleri silmek istiyorsanız da telefonunuzda Drive uygulamasını açın ve üç çizgi bulunan alana tıklayın. Bu alan menü kısmıdır ve menü simgesine dokunup yedeklemeler paneline girmeniz gerekir. Bu alan üzerinden yedeklemeyi kapat alanını seçip diğer yedekleri de temizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Ayarlar- Apple Kimliği- iCloud adımlarını takip ettikten sonra Saklama Alanını Yönet seçeneğine tıklayarak WhatsApp yedekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Verileri Sil alanı üzerinden yedekleri temizlemiş olursunuz.  Yukarıda yer alan adımlar sayesinde WhatsApp uygulamasında yer alan yedekleme işlemini temizlemiş olursunuz. Bu adımlar sayesinde boş alanınız daha da çok açılır.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


1988 yılında İzmir'de doğdum. Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Muhasebe bölümünü okudum. Yazarlık konusuna ise 23 yaşındayken bir hevesle başlayıp, her geçen gün kendimi bu işe bağlayarak yoluma devam ettim. Yaklaşık 8 yıldır bu işle meşgulüm. Kendi sitelerimi açıp defalarca satışını gerçekleştirmeme rağmen, editörlüğü bırakmadım. Yazmak bence para için tek değil, hobi amaçlı yapılan bir meslektir.

Yorum yaz