Dünyanın En Büyük Telefon Üreticisi Hangi Marka?

/ 4 Temmuz 2018 / 1.359 / yorumsuz
Dünyanın En Büyük Telefon Üreticisi Hangi Marka?

Huawei İkinci Sıraya Yerleşecek Mi?

Huawei’nin en yetkili isimlerinden bir tanesi olan Richard Yu 2016 tarihinde yaptığı açıklamada firmanın Apple’ı telefon üretme sektöründe geride bırakarak 2019 yılına dünyanın en büyük ikinci firması olarak gireceğini iddia etmişti. Öncelikle Apple’ı geçme fikrinin bazı kesimlere çok ütopik geldiğini söylemek gerekse de Huawei yaptığı atılımlar ile beraber bu hayalini gerçeğe dönüştürme yolunda önemli bir mesafeyi arkasında bırakmışa benziyor. Samsung’un bu alanda rakipsiz olduğu göstergeler ve rakamlar ile beraber ortaya konsa da ikinci sıra için oldukça büyük bir rekabetin gelecek dönemlere yansıyacağı da kesin gibi. Apple şimdilik çok küçük bir oran ile önde gözüküyor olsa da Huawei’nin cep telefonları son döneme damga vuracak niteliğe de sahip.

Dünyanın En Büyük Telefon Üreticisi Nasıl Hesaplanıyor?

Tabi ki bu noktada belirli faktörleri de gözden kaçırmama gerekiyor. Özellikle bir şirketin dünyanın en büyüğü olma yolunda dikkate alması gereken belirli parametlerin olduğu da bir gerçek. Bir şirketin cep telefonlarını belirli zaman sınırı içerisinde ne kadar satabildiği ve toptancılarına, ülke temsilciliklerine ne kadar gönderildiği gibi rakamlar da bu konuda şirketlerin karşısına çıkıyor.

Apple Kan Kaybediyor

Verilere bakıldığında Apple ve Huawei arasındaki fark seneden seneye hızlı bir şekilde eriyor. 2016’da yüzde 7 olan fark 2017 senesinde yüzde 4,7’ye ve son olarak 2018 senesinde ise yüzde 3,8’e kadar düştü. Eğer bu gidişat devam ederse Huawei’nin sözünü tutarak Apple’ı geçmesi oldukça normal.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Etiketler

Yorum yaz