Güvenli Wi-Fi Şifresi Ayarı Nasıl Yapılmalıdır

/ 29 Ekim 2017 / 1.156 / yorumsuz
Güvenli Wi-Fi Şifresi Ayarı Nasıl Yapılmalıdır
Komşuların Wi-Fi Bağlantısını Kullanmalarını Nasıl Önleyebilirim?
Her geçen gün yaygınlaşmaya devam eden internet kullanımı beraberinde çeşitli sorunları da getiriyor. Özellikle de kablosuz modem kullanımı çeşitli güvenlik sorunlarına neden olurken wi-fi şifresi modem güvenliği açısından büyük önem taşıyor. İnternet hızının internet kullanım kotasına bağlı olarak düşürülmesi wi-fi hattına girişin korunmasını zorunlu kılarken aynı zamanda bağlantınız üzerinden yasa dışı işlemler yapılması durumunda da sorumlu tutulan siz olabiliyorsunuz. 
Güvenli Wi-Fi Şifresi Ayarı Nasıl Yapılmalıdır?
Komşularınız kadar kötü niyetli insanların da hedefi olabilecek wi-fi şifresi için mutlaka güvenlik önlemlerini arttırmanız gerekiyor. Bunun için atabileceğiniz ilk adım internet tarayıcısına giriş yaptıktan sonra kablosuz güvenlik ayarları sekmesine giriş yapmaktır. Bu ekranda karşınıza gelecek olan WPA2+AES seçeneğini işaretleyerek güvenlik ayarınızı daha güçlü bir konuma getirebilirsiniz. 

Modeminizi Görünmez Yapın
Kablosuz bağlantıyı açtığınız anda karşınıza bağlantı seçeneklerinin olduğu bir ekran çıkar. Modem isimleri listesinde yer alan kendi modeminizi seçerek şifresini girerek bağlantıya giriş yaparsınız. İşte modem isminizi gizlemeniz kötü niyetli kişilerin ve komşularınızın wifi hattınıza giriş yapmalarını zorlaştıracaktır. İnternet tarayıcısı üzerinden modem ara yüzüne giriş yaptıktan sonra kablosuz ağ ayarları sekmesinden SSID yayınlama seçeneğine tıklayarak bunu devre dışı bırakın. Alabileceğiniz en iyi önlemlerden biride şifrenin kırılmasını zorlaştıracak şifre kombinasyonları oluşturmaktır. Buna ek olarak MAC engelleme işlemini gerçekleştirerek şifrenizi biraz daha koruma altına almanız mümkündür. 

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz