Volte Özelliği Sesli Arama 4.5G Nedir, Volte Nasıl Çalışır

/ 29 Ekim 2017 / 1.788 / yorumsuz
Volte Özelliği Sesli Arama 4.5G Nedir, Volte Nasıl Çalışır

VoLTE Ya Da Bilinen İsmi İle 4.5 G Nedir, Nasıl Çalışır?

Enriched Voice over LTE kelimeleri kullanılarak oluşturulan bir kısaltma olan VoLTE sürekli olarak geliştirilen Uzun Vadeli Evrim gelişimini hedeflemektedir. Cep telefonu operatörlerinin yoğun kampanyaları ile hepimizin hakkında bilgi sahibi olduğumuz 4.5G daha üst seviyeye sahip olan ağ teknolojilerinin kullanılarak veri hızının aktarılmasını amaçlamaktadır.

Sesli Aramalarda Hız Artıyor

4.5G teknolojisi ile arama yapılması durumunda çağrıların 2G ve 3G şebekeleri üzerinden yapılması durumunda 5-6 saniyelik gecikmelerin yaşanmasına neden olmaktadır. Devreye sokulan VoLTE özelliği ile yaşanan bu gecikme süresi düşürülerek yaklaşık 1-2 saniye seviyesine çekiliyor.

Bu da 4.5G kullanıcılarının artık şebekeye daha hızlı erişmesini sağlayacak. Yine ses iletiminde mobil veri kullanılması ses kalitesinde artık HD kalitenin kullanılmasını güvence altına alacak. Ancak HD ses kalitesinden yararlanmak isteyen kişilerin hem kendilerinin hem de aradıkları kişinin telefonlarının VoLTE özelliğini desteklemesi gerekiyor.

HD Telefon Görüşmesi Devri VoLTE İle Başlayacak

Kablosuz telefon teknolojisinin 4. Versiyonu olan 4G teknolojisinin bir üst kademeye taşınmış olan seviyesi olan 4.5G kullanıcılara pek çok yenilik sunuyor. Bunlardan biri de çok daha berrak ve temiz bir ses kalitesi olarak öne çıkıyor. Bu teknoloji sayesinde WhatsApp görüşmelerinde olduğu gibi son derece temiz bir ses kalitesine normal konuşmalarda da sahip olmanız garanti altına alınıyor. Normal telefondan artık isteyen kişilerin konferans görüşmelerinde dilerlerse görüntülü konuşma yapmalarına izin veriliyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz