Android 8.0 İşletim Sisteminin Yeni İsmi

/ 29 Ekim 2017 / 2.162 / yorumsuz
Android 8.0 İşletim Sisteminin Yeni İsmi

Android 8.0 İsmi İçin İlk İpucu Geldi 

Dünyanın en çok kullanılan işletim sistemlerinden biri olan ve her sürümü büyük bir merakla beklenen Android işletim sisteminin son sürümü olacak olan Android 8.0 sürümü için yeni haberler gelmeye devam ediyor. İşletim sisteminin son sürümü hakkında merak edilenlerden biride son sürümün ismi olarak kabul ediliyor. Bilindiği üzere Android her işletim sisteminde alfabetik bir sıralama uyguluyor.

Android 8.0 Oreo 

Teknolojinin hızla gelişmesi teknoloji şirketlerinin de yenilenmesini büyük bir zorunluluk haline getiriyor. Android işletim sistemi de her yıl yeni bir sürüm yayımlayarak bu yenilenmeye ayak uyduruyor. 2016 yılında Android Nougat işletim sistemini tanıtan firma bilindiği üzere alfabetik bir sıralama ile ilerliyor. Yani geçen seneki işletim sistemi N harfi ile başladığı için bu seneki yeni işletim sisteminin “O” harfi ile başlaması gerekiyor.

Chrome OS ve Android kıdemli başkanları arasında yer alan Hiroshi Lockheimer uzun zamandır büyük bir merakla beklenen yeni sürümün ismi ile beklenen ipucunu resmi twitter hesabı üzerinden verdi. Hiroshi Lockheimer tarafından twitter üzerinden yayımlanan video da Oreo bisküvilerin dansı yer alıyor. Yeni sürüm için beklenen harfin O olması ve paylaşılan video da Oreo bisküvilerin yer alması aslında Android takipçilerine bekledikleri yanıtı vermiş oldu. Android işletim sistemlerinde şimdiye kadar hep tatlı isimlerinin yer alması, sıralamada şimdi ki sıranın O harfinde olması resmi bir açıklama yapılmasa dahi aslında Android 8.0 sürümünün isminin açılanması anlamına geldi.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz