Android GPS Çalışmıyor Konum Bulunamıyor Belirlenemiyor Kullanılamıyor Hatası

/ 29 Ekim 2017 / 71.060 / 6 Yorum
Android GPS Çalışmıyor Konum Bulunamıyor Belirlenemiyor Kullanılamıyor Hatası

Android GPS Çalışmıyor Konum Bulunamıyor Belirlenemiyor Kullanılamıyor Hatası 

Android kullanıcılarının en çok şikayetçi oldukları konuların başında yer alan GPS Çalışmıyor Konum Bulunamıyor Belirlenemiyor Kullanılamıyor Sorunu aslında çözümü son derece kolay olan bir sorundur. Böyle bir sorun yaşıyorsanız ilk yapmanız gereken GPS’in açık olup olmadığını kontrol etmektir. GPS açık olmasına rağmen konum bulunmuyor ya da GPS çalışmıyorsa bu durumda aşağıdaki yöntemleri kontrol etmeniz gerekir.

GPS Test Uygulaması Nasıl Yapılır?

İlk olarak test uygulamasını buradan indirin ve cihazınıza yükleyin. Uygulamayı açtığınız anda GPS ON yazısı görünmüyorsa bu durumda ayarlar bölümüne girerek ilk olarak Clear AGPS ardından da Update AGPS tuşlarına basın ve GPS yapılandırma işlemini gerçekleştirin. Ancak Update AGPS tuşuna basmadan önce birkaç saniye kadar bekleyin ve tuşlamayı bu beklemenin ardından gerçekleştirin. Yine bu işlemleri yaparken cihazınızın mutlaka internet bağlantısı olduğundan emin olun. Bunların ardından GPS yapılandırma işleminiz gerçekleştirilmiş olacaktır. İşlemlerin tamamlanmasının ardından USE rakamlarını kontrol edin ve rakamların yükselmeye geçmesini tespit ettiğiniz anda GPS uygulamasını kullanmaya başlayabilirsiniz demektir.

GPS Status And Toolbox Uygulaması 

Uygulamayı cihazınıza indirin ve yükledikten sonra uygulamayı açın. Uygulama açıldıktan sonra ekrana bir kere tıklayarak yukarıda yer alan araç çubuğunu açın ve İngiliz anahtarı sembolüne basarak A-GPS durumunu yönet bölümünden sıfırla butonuna basın. İşlem tamamlanınca telefonunuzu yeniden başlatın ve internet bağlantınızı kontrol edin. Aynı işlemleri tekrarlayarak sıfırla dediğiniz yerde bu sefer indir butonunu tıklayın.  5 dakika kadar bir süre içerisinde sorun otomatik olarak çözülecektir.

GPS Status And Toolbox Uygulaması Android İndir

 


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz

Android GPS Çalışmıyor Konum Bulunamıyor Belirlenemiyor Kullanılamıyor Hatası (6 Yorum)

  1. merhaba bu konuyu başka forumda da açtım ama hala çözüma kavuşturamadığım için araştırma yaparken sizin konunuza denk geldim belki çözüm için yardımcı olursunuz diye buradada paylaşıyorum.

    telefonumda runtastic uygulamasını açınca gps bazen konumu gösteriyor ama harita olmadan bazende aşağıdaki görseldeki gibi uyarı veriyor.
    ( link burada : )

    runtastic in apk sini kurdum, play storeden kurdum ama sorunu çözemedim.

    dedim bunun haritalar uygulamasaıyla ilgisi vardır onu kurcaladım çözüm bulamadım ya da yapamadım.

    nette aradım oradan da fayda olmadı. önbellekleri silmemi istiyor netteki çözümler ama onlarda başarılı olmadı.

    benim tahminim runtastic uygulamasının bir izin alması gerekli ama almadığı için bu hatayı veriyor gibime geldi bende bu izni veremedim.

    birde normalde harita açılsa sol alttaki katman kısmı aktif olurdu doğal olarak aktif değil şuan

    google nin haritalar uygulaması sorunsuz çalışıyor

    maps go uygulaması ise “google haritalar konumunuzu tam olarak belirleyemedi” hatası veriyor. yorumlarda şakir arkadaşın sorununun aynısı bende de var bu uygulamada konumum aktif değil ve belitlemesi için basınca aşağıdaki hatayı veriyr.
    (link Burada: )

    runtastic e alternatif çözüm strava kurdum ondada aynı hata ( görsel linki eklenecek)
    (link Burada: )

    birde sizin konuda verdiğiniz uygulamayı kurdum dediklerinizi yaptım ama “gps lokasyonu aranıyor” da kalıyor malesef.

    çözüm önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar

  2. çok teşekkürler uzun zamandır konumsuz kullanıyordum ve artık sorun çözüldü daha önceden de bunu denemiştim ama güzel anlatımınız sayesinde sakin bir şekilde hallettim nasıl bozduğum ise ayarlardan yapmıştım ama düzeltemedim

  3. abi konum açık ama haritalara girdiginde oldigum yeri göstermiyor veya bip e girince aktif olmuyor