Android Things İşletim Sistemi Google Qualcomm İşbirliği

/ 29 Ekim 2017 / 1.086 / yorumsuz
Android Things İşletim Sistemi Google Qualcomm İşbirliği
Android Things İçin Google ve Qualcomm İş Birliği Kararı Aldı 
Yakın tarihte tanıtımı yapılan Android Things işletim sistemi için yeni bir duyuru geldi. Yapılan duyuru ile beraber yeni geliştirilmeye başlanan bu işletim sisteminin Qualcomm işlemciler tarafından destekleneceği ilan edildi. Daha öncede Windows 10 işletim sistemini destekleyeceğini açıklayarak bilgisayar dünyasına giriş yapan Qualcomm yapmış olduğu bu ikinci destek açıklaması ile de nesnelerin interneti dünyasına ilk adımını atmış oldu. 
Google tarafından 1,5 sene tanıtılan Brillo isimli işletim sisteminin yenilenmiş hali olarak açıklayabileceğimiz Android Things hızla gelişmekte olan nesnelerin interneti alanının öncü işletim sistemlerinden biri olmaya aday gibi görünüyor. Özellikle de akıllı ev teknolojisinin geliştirilmesine yönelik son derece özel çözümler sunması beklenen Android Things Android işletim sistemine benzer uygulamalar gerçekleştiren geliştiricilere hitap ediyor. 
Qualcomm yaptığı resmi açıklama ile Google ile işbirliği yapmaya karar verdiklerini duyururken üretmiş oldukları Snapdragon işlemcilerin bu iş birliği çalışması sayesinde Android Things işletim sistemini destekleyeceğini açıkladı. Oualcomm yaptığı açıklamada nesnelerin interneti için geliştirilen cihazlarda oldukça karmaşık bir sistemin kullanıldığını belirterek amaçlarının kurulan bu ortaklık sayesinde karmaşık sürecin mümkün olduğunca kolaylaştırılması olduğu vurgulandı. Kurulan bu ortaklık sayesinde bu tip cihazların daha kolay geliştirilir hale getirilmesi durumunda tüketicilere daha düşük fiyatlı ürünler satılması anlamına da gelecek. Bu sayede akıllı ev fiyatları daha da ucuzlarken üst düzey teknolojiden herkesin faydalanması sağlanacak. 

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz