Cep Telefonu Şarj Aleti Olmadan Nasıl Şarj Edilir?

/ 24 Kasım 2018 / 46.963 / 2 Yorum
Cep Telefonu Şarj Aleti Olmadan Nasıl Şarj Edilir?

 

Cep Telefonunu Şarj Aleti Olmadan Şarj Etme Yöntemleri

 

Cep telefonunuzu elektriksel duvar gücü olmadan nasıl şarj edersiniz? Acil bir durum olsun ya da tipik bir gün olsun, cep telefonlarımız olmadan yaşayamayız. Normal koşullarda, akıllı telefonlarınızı duvar şarj adaptörü kullanarak kolayca şarj edebilirsiniz. Fakat elektrik olmayan bir yerde veya duvara takıp bekleyecek vaktiniz olmadığında yeni bir yönteme ihtiyaç duyarsınız. Şimdi sizlere bazı etkili çözümleri sunacağız.

1. Araba Çakmak Düğmesi

 

Uzun bir sürüş planladığınızda ve pil şarjı bittiğinde, herhangi bir binaya aracınızı çekmeden akıllı telefonun pilini kolayca yükseltebilirsiniz. Her araba 12 V DC sağlayabilen çakmak düğmesi ile birlikte gelir. Araç şarj cihazları elektronik cihazlarınızı şarj etmek için bu gücü 5 V’a çevirebilir.

Akıllı telefonunuz için uygun bir USB şarj cihazına sahipseniz ve arabanızı sürerken telefonunuzu şarj edebilirsiniz. Cihaz hemen şarj olmaya başlayacak ve aynı zamanda telefonunuzu da kullanabilirsiniz.

2. PowerBank

 

Taşınabilir pil paketi(powerbank), akıllı telefonunuzun günün sonunda şarjının bitmesini önlemek için ücretsiz bir şekilde şarj etmenize olanak tanır fakat sadece günlük kullanım için harika bir araçtır. Akıllı telefonunuzun tipik olarak 1A şarj cihazını veya güçlü bir hızlı şarj cihazını destekleyip desteklemediği, cihazınızın pilini artırmak için güç bankalarını kullanabilirsiniz. Bu batarya paketlerinin çoğu, bu günlerde normal şarj (1A) ve hızlı şarj için (2.1 A tipik olarak) her iki çıkışı da destekler.

Tipik olarak, daha ucuz fiyatlarla 10.000 / 10.400 mAh, 12.000 mAh, 14.000 mAh, 20.000 mAh kapasiteli güç paketleri satın alabilirsiniz. Standart bir paket, akıllı telefonunuzu % 0’dan % 100’e en az 2 ila 3 kez şarj edebilir. Listelenen güç şarj cihazı, bir döngü içinde iPhone X 2.7 kez ve Galaxy S8 2,4 kez şarj edilebilir . Bu, telefonunuzu iki ila üç güne çıkarmak için fazlasıyla yeterli.

Bu taşınabilir güç paketleri, her zamankinden daha fazla ve daha ucuz hale gelmiştir. Tipik bir güç bankasını 20 $ veya daha düşük bir fiyattan bulabilirsiniz.

3. Dizüstü Bilgisayar

 

Taşınabilir bir şarj cihazınız veya powerbank’iniz yoksa, akıllı telefonunuzu şarj etmek için güç kaynağı olarak dizüstü bilgisayarlarınızı veya benzer elektronik cihazlarınızı kullanabilirsiniz. Birçoğumuz dizüstü bilgisayarlarımızı uzun bir yolculuğa çıkarken yanımızda taşıyoruz, böylece acil durumlarda kritik olan cep telefonunuzun şarjı olduğu için olan pil gücünüzle telefonunuzu şarj edebilirsiniz.

Akıllı telefonu dizüstü bilgisayara USB aracılığıyla bağlayabilir ve telefonu şarj etmeyi seçebilirsiniz. Ekran gücü veya işletim sistemi gücü şarjı daha hızlı boşaltabilir. Dizüstü bilgisayarların kaynak kullanımını en aza indirgemek için, önyükleme yaparken bios modunu girebilirsiniz, bu da dizüstü bilgisayarın pilinden bir miktar güç tasarrufu sağlar.

4. Araç Şarj Cihazı

 

Taşınabilir araç şarj aleti otomobillerimizde bulundurmamız gereken önemli bir ekipmanıdır. Arabanızdaki ölü pili artırma potansiyeline sahip bir tür daha büyük pil paketidir.

Aracın pilini yeniden şarj edebilir. Otomobiller için çok işlevli atlama marş aküsü, akıllı telefon bataryasının dolmasına yardımcı olabilecek USB bağlantı noktalarına sahiptir. Araba aküsü şarj cihazlarının çoğunun USB şarj bağlantı noktaları ile geldiğinden, akıllı telefonunuzu çalışır durumda tutmak için bunları kullanabilirsiniz.

Bu iPhone veya Android telefonunuzu birçok kez şarj etmek için yeterli gücü sağlayabilir. Bu büyük bir pil olduğundan çok fazla güç tasarrufu sağlar, dizüstü bilgisayarınızı, stereo cihazınızı veya diğer cihazlarınızı güçlendirmek için kullanılabilir.

5. Solar Charger(şarj)

 

En yenilenebilir enerji kaynağı Güneş enerjisidir. Sadece büyük Güneş panelleri değil, aynı zamanda akıllı telefonlar için taşınabilir şarj cihazları da önemli miktarda enerji üretebiliyor ve cep telefonlarınızı şarj edebiliyor. Güneş enerjisi şarj cihazları dahili akü paketleriyle birlikte veya bunlar olmadan gelir. Fakat şarj cihazını dahili bir yedek (Güneş Enerjisi bankaları) ile kullanmanız tavsiye edilir, böylece daha sonra kullanabilirsiniz.

Taşınabilir Güneş Enerjisi, gücü depolamak için 24000 mAh Li-Polymer pil sunuyor. Güneş panelleri pil gücünü şarj etmek için 5 W enerji sağlar. Cihaz 5 V / 2.1A’ya kadar güç sağlayabilir.

6. Kumanda Pili

 

Akıllı telefonunuzun pili bittiğinde ve pili şarj etmek için herhangi bir alternatif güç kaynağınız yoksa, üç pil kablosu (DIY), güç geri gelinceye kadar hayatta kalmak için harika bir yaklaşımdır. Bu DIY Şarj Cihazı, dengeli bir voltaj sağlamak için sadece birkaç kabloya, bir USB konektörüne ve üç pile ihtiyaç duyar.

Yukarıdaki diyagramda gösterildiği gibi geçici güç kaynağını yapmak için üç adet 1.5 V AA pili seri olarak bağlayabilirsiniz (arka arkaya). Şuan pil alabilme şansınız yoksa TV uzaktan kumandalarında mevcut olan AAA Pil ile de çalışır. Bu AAA pil çok düşük bir kapasiteye sahip olduğundan, telefonu uzun süre şarj edemeyebilir.

USB kafasını telefona taktıktan sonra kablo kılıfının içinden kabloların birazı gözükecek şekilde çıkarmanız gerekir. Güç aktarma kablolarını ( Siyah – Negatif kutup, Kırmızı – Pozitif kutup ) kontrol edin ve akü kutuplarına uygun şekilde bağlayın. Akıllı telefon bataryalarının hasar görmesini önlemek için sağ ucunu bataryanın sağ kutbuna bağlandığından emin olun. Şarj voltajını değiştirecek olan pil sayısını arttırmaya çalışmayın, bu şekilde akıllı telefonun pilinin ömrü değişir.

Hayatınızı kolaylaştırmak ve bir karışıklık olmaması için, pil tutucularını kullanmanızı öneririz. Şarj kablolarına harici olarak bağlayabileceğiniz üç batarya ve çıkış kablosu yuvası vardır. Ayrıca, dahili bir USB bağlantı noktasıyla satın alabilirsiniz, böylece akıllı şarj cihazınızı üç adet AA pil taktıktan sonra doğrudan kutuya bağlayabilirsiniz.

Not : Teknik bir insan değilseniz veya pil kutuplarına aşina değilseniz bu DIY çözümünü kendiniz yapmayın. Yanlış polarite bağlantısı akıllı telefonun yangına neden olabilir.

7. El Dinamo Şarj Cihazı

 

 

Güneş enerjisi şarj cihazlarını kullanmak için güneşli bir gününüz yok mu? DIY şarj cihazı yapmak için pil yok mu? Bazı elektrik yapmak için mekanik gücü kullanan bu el dinamo şarj cihazını kullanabilirsiniz. Bu küçük araç biraz akım üretmek için el gücünüzü kullanarak döndürmeniz gerekir.

Izgara kapalıyken, el dinamo şarj cihazına bir USB kablosu bağlayın ve akıllı telefonu şarj etmek için döndürmeye başlayın. Bu tür şarj cihazları için maksimum çıkış voltajı 6 V ve 300 Mili Amper akım çıkışıdır, bu da akıllı telefonunuzu şarj etmek için çok zaman harcar. Fakat akıllı telefonun bataryasını yeniden şarj etmek için başka bir kaynağınız olmadığında iyi bir seçenektir.

Yukarıda belirtilen şarj yöntemlerinin dışında, akıllı telefonunuzu şarj edebileceğiniz birçok deneysel yol vardır. Zamanla farklı yollar da  buluna bilir. Bizim önerilerimiz şimdilik bunlardır.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz

Cep Telefonu Şarj Aleti Olmadan Nasıl Şarj Edilir? (2 Yorum)