Google Tuvalet Bulma Uygulamasi

/ 29 Ekim 2017 / 1.560 / yorumsuz
Google Tuvalet Bulma Uygulamasi

En Yakın Tuvaleti Artık Google Uygulaması İle Bulabilirsiniz 

Google tarafından geliştirilen tuvalet bulma uygulaması kullanıma sunuldu. Pek çok kişi oldukça komik bulunan uygulama aslında Hindistan için özel olarak geliştirildi. Hindistan hükümetinin de destek verdiği uygulama geliştirilme dönemi tamamlandı ve uygulama hayata sokuldu. Peki, Google tuvalet uygulamasının gerçek amacı ne?

Sokakları Değil Tuvaleti Kullanın!

Pek çok kişi için oldukça gereksiz gibi görülen uygulama aslında Hindistan’da yaşanan büyük bir sorunun çözümüne yönelik olarak geliştirilen bir uygulama. Hindistan devletinin desteği ve talebi üzerine geliştirilen uygulama kişinin kendi konumuna en yakın olan tuvaleti bulmasını sağlıyor. Bu sayede Hindistan’da yaşanan insanların tuvaletlerini sokağa yapma alışkanlıklarının önüne geçmesi amaçlanıyor. Evet yanlış okumadınız uygulamanın temel amacı insanları tuvaletlerini sokağa yapma alışkanlığından vazgeçirebilmek.

Hindistan’da en kalabalık sokaklarda hatta büyük parklarda dahi herkesin içinde hiçbir şey olmamış gibi tuvalet ihtiyacını gideren insanları görmeniz mümkün. Bu hem çevre kirliliği oluşturuyor hem de salgın hastalıklar içinde büyük bir risk oluşturuyor. Umumi tuvalet sayısını her geçen gün arttırmaya devam eden hükümet sorunu bu yolla çözemediği için çareyi akıllı telefon kullanıcılarına yönelik yeni bir uygulama geliştirmekte arıyor. Şimdiki soru ise uzun yıllardır bu alışkanlığa sahip olan Hint vatandaşlarının uygulamadan yararlanarak sokaklara tuvaletini yapma huyundan vazgeçip vazgeçmeyeceği oldu. Uygulamayı indirme oranı ve kullanım sıklığı ise ilk günler için umut vaat edici bulunmadı.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz