ESIM Kart Nedir? Artıları ve Eksileri Açıklıyoruz.

/ 22 Eylül 2018 / 3.662 / yorumsuz
ESIM Kart Nedir? Artıları ve Eksileri Açıklıyoruz.

ESIM kartlar

Eminim ki son birkaç ay içinde eSIM kartları hakkında konuşan insanlar duymuşsunuzdur. Bu yeni dönem teknoloji cihazlarıyla giderek daha fazla ilişkilendirildi, ama neden? En önemli şey, akıllı telefonlarımızda zaten kullandığımız standart SIM kartlardan nasıl farklı? Aşağıdan öğrenin!

 

SIM ne anlama geliyor ve içinde ne var?

 

Modern eSIM‘i anlayabilmemiz için, en başta, yani standart bir SIM kartın ne olduğu ve ne yaptığı gibi bilgilere bakmamız gerekir.

SIM terimi, Abone Kimlik Modülü anlamına gelir ve sadece cep telefonu kullanıcıları hakkında kimlik bilgilerini tutan basit bir bellek yongasıdır. SIM kartlar genellikle UICC (Evrensel Entegre Devre Kartı), metal kontaklı PVC kartlara entegre edilmiştir.

İlk akıllı UICC‘ler kredi kartı boyutundaydı. Yıllar içinde küçülerek daha kullanışlı hale geliyorlar.

 

 

SIM kartlar, genellikle kartın yüzünde bulunan ve farklı operatörler arasındaki numarayı taşımak için gerekli olan ICCID (Entegre Devre Kartı Tanımlayıcısı) adı verilen 20 karakterlik bir kimlik numarası taşır. Ayrıca, bu kart temelde sizin telefon numaranız, bazı güvenlik bilgileriniz, kullanıcının erişebileceği servislerin listesi ve iki güvenlik kodu olan bir ISMI numarası (Uluslararası Mobil Abone Kimliği) içerir. İlk kod PIN‘iniz (Kişisel Kimlik Numarası), ikincisi ise çok fazla başarısız girişimde PIN‘in kilidini açmamıza yardımcı olan PUK (Kişisel Engellememe Kodu).

Tüm bu bilgiler, farklı taşıyıcıların mobil ağları arasında arama yapabilmek ve doğru veri trafiğini elde etmek için gereklidir.

SIM kartlarda ayrıca bir SMS belleği (modern akıllı telefonlar tarafından kullanılmaz) ve kişisel bağlantılar bulunur. Standart SIM kartlardaki bellek 8 KB‘den 256 KB‘ye kadar değişmektedir, bu da 250‘den fazla kişi için yeterli alandır. Ancak, günümüzde kişilerinizi bulutta tutmanız SIM kartınızdan daha güvenli.

 

ESIM nedir?

 

eSIM kartları, muhtemelen en yeni ve en yeni SIM kart formatıdır;

 

ESIM ismi, bir şeye entegre edilmiş bir SIM kart olan gömülü SIM anlamına gelir. Bu gerçek bir SIM kart değil, doğrudan cihaz içinde SON-8 standardını takip eden entegre bir çip , yani kaldırılamaz veya kapatılamaz.

 

eSIM: Profesyoneller

 

Kişi sayısı ve nasıl çalıştığı normal bir SIM kartla aynıdır,bunu desteklemek için katlanabilir yuvalar konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Bu çip ayrıca çok daha güvenilir ve mekanik arızalara neden olma olasılığı daha düşük. Ayrıca, normal bir SİM‘den daha küçük olduğundan ve çıkartmak için bir poker kullanmanız gerekmediğinden, akıllı saatler gibi daha küçük cihazlarda kullanılabilir.

 

 

ESIM‘ler endüstriyel cihazlarla sınırlıydı, ancak 2012’de Apple, tüketici ürünlerinde kullanımını yasaklayan herhangi bir yasa olmadığını ve bu yüzden iPad gibi ürünlere koymaya başladığını açıkladı. Bir eSIM kartı ile gelen en son cihaz Apple Watch Series 3 4G / LTE‘dir.

Yeni Google Pixel 2, eSIM‘i (en azından ABD’de) kullanan ve kullanıcıların servis sağlayıcısını seçmelerine olanak tanıyan ve operatörleri değiştirdiğinizde anında etkinleştirilebilen ilk akıllı telefon. Ayrıca, uzaktan yetkilendirmeyi sağlar, yani eski kartınızı devre dışı bırakmak için beklemek zorunda kalmazsınız ve SIM‘i değiştirdiğinizde yeni etkinleşir. eSIM‘ler, Google‘ın bir SIM kartı beklemek zorunda kalmadan, ilk cihaz kurulumu sırasında akıllı telefonlarını Proje Ağı ağından etkinleştirmesine izin verir.

 

 

eSIM: Bazı eksiler

 

ESIM kartlarının bu faydaları mükemmeldir, aynı zamanda kullanıcının bakış açısından bir kaç dezavantajı vardır. Eğer bir kullanıcıysanız;hoşlananlar akıllı telefonlarını düzenli olarak değiştirir veya farklı SIM kartlarla evde birden fazla cihazınız varsa, bu eSIM durumu hayatınızı biraz daha karmaşık hale getirebilir. Yeni bir cihaz kullanmak istediğiniz her zaman, bu cihazın yazılımı aracılığıyla SIM kartı etkinleştirmeniz gerekecektir. SIM‘i çekip başka bir cihaza takamazsınız.

Bu, telefonunuzun pilinin bitmesi durumunda da bir sorun olabilir ve SIM kartınızı bir arkadaşınızın telefonuna bir şeyleri kontrol etmek veya bir telefon görüşmesi yapmak için kullanmak isteyebilirsiniz. ESIM‘lerle, bu hızlı veya kolay olmayacak.

 

 

eSIM:  Çok yakında değişebilir

 

eSIM kartları hala yaygın olarak kullanılmamaktadır. Google Pixel 2 XL‘nin gelmesiyle, eSIM kartlarını etkinleştirmek ve kullanmak için yeni seçenekler görmeye başlayabiliriz.

Google Pixel 2 XL, hem bir eSIM hem de bir nano SIM kart kullanabiliyor,fakat aynı anda Çift SIM cihaz olarak çalışıp çalışmadığından emin değil .


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz