Klavyede Olmayan IYI Sembolü Yapma 2019

/ 11 Eylül 2019 / 3.746 / yorumsuz
Klavyede Olmayan IYI Sembolü Yapma 2019

Bugün ki konumuz çok sık gördüğümüz yeni partinin simgesi olarak ta karşımıza çıkan  IYI simgesi kayı boyu, oğuz boyunu temsil eden bir simgedir. Klavyede olmayan bu simge nasıl yapılır bundan bahsedeceğim.

Bu simge tarihten günümüze kadar var olan bir simgedir. Tarihte iki ok ve bir yay figürünü temsil etmektedir. Bu işaret bilgisayarımızın klavyesinde bulunmamaktadır. Bilgisayar klavyesinde çok sık kullandığımız işaretlerin kısayolları vardır. Ama bu simge özel karakter olarak geçiyor, özel karakterleri de klavyede yapabilmemiz için karakter eşlem tablosunu kullanacağız ya da ascii kod tablosu üzerinden yapacağız.  IYI simgesi ‘ni karakter eşlem tablosunda nasıl yaparız anlatacağım.

Kayı Boyu işareti, Oğuz Boyu sembolü IYI simgesi Nasıl Yapılır ?

1- Win+R tuşlarına aynı anda basalım.

2- Çalıştır penceresini çalıştıralım. Açılan pencereye “charmap”  yazalım.

3- Yazı tipini ;Yu Gothic seçelim. Burada kayı boyu işareti, oğuz boyu sembolü (IYI simgesi ) ‘ni bulabilirsiniz. Bu şekilde yapabilirsiniz bu sembolü ama IYI büyük harflerle yazarak da bu sembolü oluşturabilirsiniz.

Bunun dışında klavye de bulunmayan özel karakterleri emoji kütüphanesi üzerinden, tüm cihazlarınız için emojileri bulabilirsiniz.

 


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


1988 yılında İzmir'de doğdum. Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Muhasebe bölümünü okudum. Yazarlık konusuna ise 23 yaşındayken bir hevesle başlayıp, her geçen gün kendimi bu işe bağlayarak yoluma devam ettim. Yaklaşık 8 yıldır bu işle meşgulüm. Kendi sitelerimi açıp defalarca satışını gerçekleştirmeme rağmen, editörlüğü bırakmadım. Yazmak bence para için tek değil, hobi amaçlı yapılan bir meslektir.

Yorum yaz