QR Kod özelliği Snapchat’ten sonra Twitterda

/ 29 Ekim 2017 / 1.381 / yorumsuz
QR Kod özelliği Snapchat’ten sonra Twitterda
QR Kod özelliği Snapchat’ten sonra Twitter’da 
Son zamanlarda, sosyal medya çevreleri birbirlerinin özelliklerini incelemeye başladı. Birincisi, Snapchat’ın çekirdek özellikleri Instagram öyküleri ile kopyalandı ve şimdi Twitter, Snapchat’ta QR kod tarama özelliğini etkinleştirdi. Snapchat tekrar mağdur olmuş oldu bu durumda.
Dünyadaki en büyük sosyal ağlardan biri olan Twitter, ekosisteminde dün getirdiği güncellemede QR kodlarını tarayarak diğer kullanıcıları izlemenize izin veren yeni bir özellik ekledi. Tıpkı Snapchat’daki özellik gibi, başka bir kullanıcının kodunu taramak için kamerayı kullanabilirsiniz.
Twitter’da Son Güncellemeler
QR kodu özelliği, Twitter’ın iOS ve Android uygulamalarının en son sürümünde yayınlandı. Her iki işletim sisteminde de kendi kodunuzu profilinizin Ayarlar bölümünde bulabilirsiniz. IOS işletim sisteminizde Ayarlar menüsüne gidip profilinizdeki “QR Kodu” na dokunmanız gerekir. Android işletim sisteminde QR kodları, elinizi sola kaydırdığınızda açılan menünün altında bulunur. Ayrıca, başkasının kodunu taramak istiyorsanız, aşağıdaki “QR kodu tarayıcısı” na geçebilirsiniz.
Twitter’daki bu özellik Snapchat’ı bir konuyla paylaşıyor. Snapchat’ta, QR kodumuzu istediğimiz gibi özelleştirebiliriz, ancak Twitter’da yapamayız. Renk her yeni kodu taradığımızda değişir. Açıkçası, bu özellik için biraz karmaşıktır ve bunun çok faydalı olduğunu söyleyemem. Fakat bazı kullanıcılar için yeni takipçiler kazanmada iyi bir yol olabilir.
Twitter Snapchat’in bu özellikleriyle birçok kullanıcının ilgisini çekmeyi başardı, takipçileri artan kullanıcılara QR kodu ile daha iyi bir kullanım sunuluyor. Ancak tabi ki Snapchat’in karşı hamlesini bekleyip göreceğiz.

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz