VPN Uygulamalari Güvenlimi, Zararli VPN Uygulamalar

/ 29 Ekim 2017 / 1.134 / yorumsuz
VPN Uygulamalari Güvenlimi, Zararli VPN Uygulamalar

VPN Uygulamalari Sandiginiz Kadar Masum Olmayabilir 

Android isletim sistemini kullanan kisilerin artik vazgeçilmezi haline gelen VPN uygulamalari hakkinda yapilan arastirma aslinda bu uygulamalarin sanildigi kadar masum olmadigini gözler önüne serdi. VPN uygulamalari hakkinda yapilan detayli incelemelerde bu uygulamalarin bir bölümünde Android isletim sisteminde bulunan bazi güvenlik açiklarini aktif hale getirme özelligi tespit edilirken bir bölümünde ise kisisel bilgilerin sizdirilmasinin söz konusu oldugu tespit edildi.

283 VPN Uygulamasi Test Edildi

UC Berkeley, Data61/CSIRO, UCSI ve UNSW Sydney tarafindan gerçeklestirilen inceleme kapsaminda 283 degisik VPN uygulamasi incelemeye alindi. Incelenen bu uygulamalarin büyük bölümünde ise casus yazilim, trojan, adware ve malvertising gibi pek çok sorun tespit edildi.

Raporlanan VPN uygulamalarindan her 100 tanesinden 18 tanesinin trafigi sifrelemedigi, 84 tanesinin kullanici verilerini sizdirdigi, 38 tanesinin zararli ve virüs içeren reklamlar ile kullanicilari karsi karsiya getirdigi ve 80 tanesinin de kullanici hesaplari ile mesajlara erisim yetkisi talep ettigi tespit edildi.

En Iyi VPN Uygulamalari 

Aslinda sorunun sadece Android tabanli bir sorun oldugunu söylemek isletim sistemine yapilan büyük bir haksizlik yapilmasi anlamina geliyor. Çünkü benzer sorunlar IOS VPN uygulamalarinda da söz konusu olabiliyor. En güvenilir VPN uygulamalari siralamasinda ise NordVPN, Private Internet Access,Hideman, SlickVPN ve Tunnelbear gibi VPN uygulamalari yer aliyor. Kullanilan VPN uygulamalarini tercih ederken son derece dikkatli olunmasi gerekiyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz