Android Telefonlarda Otomatik Saat Ayarı Nasıl İptal Edilir?

/ 27 Kasım 2017 / 2.943 / yorumsuz
Android Telefonlarda Otomatik Saat Ayarı Nasıl İptal Edilir?

Android Telefonlarda Otomatik Saat Ayarı Nasıl İptal Edilir?

Tüm dünya genelinde uygulanan kış saati uygulaması kanunda yapılan bir değişiklik ile Türkiye’de iptal edildi. Yapılan kanun değişikliği hatırlanacağı üzere geride bıraktığımız günlerde Resmi Gazete’de yayımlanarak kanuni olarak yürürlüğe girdi. Yapılan değişiklik ile beraber kış saati uygulaması iptal edildi ve kalıcı olarak yaz saati uygulamasının kullanılacağı duyuruldu.

Otomatik Saat Uygulaması Olan Cihaz Sahipleri Dikkat!

Türkiye’de kış saatinin iptal edilmesi ile beraber ne yazık ki teknolojik alanlarda bazı sorunların yaşanacağı ortaya çıktı. Bunlardan biri de elektronik cihazlarda bulunan otomatik saat ayarı sorunu. Çünkü elektronik cihazlarda yaz saati ve kış saati güncellemeleri otomatik olarak yapılıyor ve saatler bu tarihlerde otomatik olarak sistem tarafından ya geriye ya da ileriye alınıyor. Ülkemizde artık bu tip bir uygulama yapılmayacağı için çeşitli sorunlar yaşanmaması adına mutlaka otomatik güncellemelerin iptal edilmesi gerekiyor.

Telefonlarda Otomatik Saat Ayarı Nasıl Kapatılır?

Android cihaz kullanıcılarının otomatik saat ayarını kapatma işlemini gerçekleştirmek için cihazlarının ayarlar menüsünden sırası ile tarih ve saat seçimini yaptıktan sonra otomatik tarih ve saat ile otomatik saat dilimi bölümlerinde yer alan seçimleri kaldırmaları yeterli olacaktır. İOS işletimi sistemini kullanan cihazlarda ise yine ayarlar bölümünden genel menüsüne giriş yapıp tarih ve saat bölümünden otomatik ayarla özelliğinin devre dışı bırakılması saatin cihaz tarafından değiştirilmesini önleyecektir.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz