Android kötü internet bağlantısından kaçınıldı 2019

/ 2 Mayıs 2019 / 2.556 / yorumsuz
Android kötü internet bağlantısından kaçınıldı 2019

Android kullanıcılarının kullanmış olduğu Samsung, LG ve buna benzer akıllı telefonlarda çok fazla karşılaştığımız bir hata ise “Android kötü internet bağlantısı kaçınıldı hatası” oluyor. Elbette bu bir sorundur. Genel anlamda bu hata yada bu sorunun sebebi ip adresinizden kaynaklanabilir. İşte detaylar…

Telefon, bilgisayar veya diğer cihazlarınıza modem üzerinden bir ip adresi atanır. Adsl modem ip adresini DHCP sunucusu adında ip dağıtma işlemini gerçekleştirilir. DHCP sunucusu size verdiği ip adresini bir cihaza daha vermeye kalktığında, sorun burada başlıyor ve android platformunda kötü internet bağlantısı kaçınıldı hatası almaya başlıyorsunuz.

Kötü internet bağlantısından kaçınıldı çözümü

Bu sorun şimdiye dek çok fazla karşılaştığımız sorun olup, wifi üzerinden yaşanan bir sorundur. Bunun için ilk önce Adsl modem kapatma işlemini uygulayın ve daha sonra yeniden açın. Böylelikle yeni ip adresi dağıtımı gerçekleşecektir. Yeni ip adresi dağıtıldıktan sonra büyük olasılıkla bu sorun çözüme kavuşacaktır.

Ancak mobil internetiniz ile bu sorunu yaşamanız halinde, yapmanız gereken tek şey ya telefonu uçak moduna almak yada telefonu kapatıp açmak olacak. Çünkü mobil telefonlarda internet kapanıp açıldığında daima yeni ip ataması gerçekleşir.

Bugün sizlere kötü internet bağlantısından kaçınıldı çözümünü anlattık. Sizlerinde bu konuda henüz dahi sorunlar devam ediyorsa, ağı unut deyin ve yeniden ağa bağlanın. Böylelikle sorununuz çözüme kavuşacak ve size yeni ip atanacaktır.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


1988 yılında İzmir'de doğdum. Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Muhasebe bölümünü okudum. Yazarlık konusuna ise 23 yaşındayken bir hevesle başlayıp, her geçen gün kendimi bu işe bağlayarak yoluma devam ettim. Yaklaşık 8 yıldır bu işle meşgulüm. Kendi sitelerimi açıp defalarca satışını gerçekleştirmeme rağmen, editörlüğü bırakmadım. Yazmak bence para için tek değil, hobi amaçlı yapılan bir meslektir.

Yorum yaz