Klavyedeki Tuşlar Nasıl Kilitlenir?

/ 2 Ekim 2019 / 30.054 / yorumsuz
Klavyedeki Tuşlar Nasıl Kilitlenir?

Kullandığınız bilgisayarlarda klavye tuşları nasıl kilitlenir bugün bu konudan bahsedeceğim. Klavye kilitleme işlemi programlı ve programsız yolları mevcut.

Klavye Kilitleme İşlemi;

Bilgisayarda bir iş yaparken bilgisayarın başından kalkmanız gerekti bu esnada başına bir şey gelmemesi için klavyeyi kilitlemek isteyebilirsiniz. Bu işlemi yapmak çok basit. Klavyede bulunan sağ taraftaki Shift Tuşuna 10 saniye basılı tuttuğunuzda karşınıza bir pencere çıkacak ve basılı tutuğunuz için filtre tuşları özelliği devreye girecektir. Bu karşınıza çıkan pencerede evet butonuna basarak klavyeyi kilitlemeniz mümkün. Tekrar aktifleştirmek için de yine aynı şekilde shift tuşuna 10 saniye basılı tutmanız yeterli olacaktır. Klavye kilitleme yöntemlerinde üçüncü parti yazılımlarda vardır.

Klavye Kilitleme Programı ;

KeyFreeze programı sayesinde hem klavye, hemde fareyi kilitleyebilirsiniz. Bilgisayarınızda film veya video izlerken bu program sayesinde başka uygulamaların açılmasını engelleyebilirsiniz. Programı devre dışı bırakmak için ctrl+alt+del tuşlarını bastıktan sonra esc tuşuna basarsanız eğer programı devre dışı bırakabilirsiniz.

Klavye Devre Dışı Bırakma İşlemi;

Klavyeyi kilitlemek veya devre dışı bırakmak için laptop dizüstü bilgisayarlarda genel olarak FN tuşu kullanılıyor. Bu tuş klavyede mavi renkli kısayol tuşlarını aktifleştirmek için birlikte basılarak kullanılır. Tabi ki bu tuşlar üretici firmaya göre değişiklik gösteriyor.

Bugün klavyedeki tuşlar nasıl kilitlenir konusundan bahsettik sormak istediğiniz sorularınız var ise yorum kısmına yazabilirsiniz.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


1988 yılında İzmir'de doğdum. Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Muhasebe bölümünü okudum. Yazarlık konusuna ise 23 yaşındayken bir hevesle başlayıp, her geçen gün kendimi bu işe bağlayarak yoluma devam ettim. Yaklaşık 8 yıldır bu işle meşgulüm. Kendi sitelerimi açıp defalarca satışını gerçekleştirmeme rağmen, editörlüğü bırakmadım. Yazmak bence para için tek değil, hobi amaçlı yapılan bir meslektir.

Yorum yaz