Şarjı Olan iPhone Aniden Neden Kapanır?

/ 11 Mayıs 2018 / 3.222 / yorumsuz
Şarjı Olan iPhone Aniden Neden Kapanır?

Şarjı Olan iPhone Aniden Neden Kapanır?

Ne yazık ki iPhone cihazlarda en fazla yaşanan sorunlardan biride cihazın kendi kendine kapanması sorunudur. Nerede ise kronik arızalar arasında yer alan sorun nedeni ile bazı kullanıcılar model değiştirirken bazı kullanıcılar ise soruna kara kara çözüm aramaya devam ediyor. Ne yazık ki söz konusu sorun markanın en çok satan modelleri arasında yer alan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerinde de yaşanıyor. Şarj seviyesinin yüzde 40’ın bile altına inmediği durumlarda dahi yaşanan sorun kullanıcıların canını sıkmaya devam ediyor.

Yazılım Güncellemesi Yapabilirsiniz

Sorunu yaşıyor ve sürekli olarak cihazınız şarjı dolu göstermesine rağmen aniden kapanıyorsa bu durumda cihazınıza verilen bir yazılım güncellemesi olup olmadığını kontrol etmeniz işinize yarayabilir. Çünkü genelde iPhone cihazlarda yazılım ile ilgili olarak bu tip sorunlar ortaya çıkmakta ve iPhone yeni yazılım güncellemesi yayımlayarak bu sorunların çözümünü sağlamaktadır. Yazılım güncellemesi yapmanıza rağmen cihazınızda hala aynı sorun devam ediyorsa bu durumda cihazınızı DFU moda almayı da deneyebilirsiniz. Yapacağınız DFU Restore işlemi ile sorununuzu çözebilirsiniz.

Batarya Kalibrasyonu İle Çözüm Bulabilirsiniz

Cihazınızın pilini tamamen tüketin. Bunun için cihaz kendi kendisine kapanana kadar kullanmaya devam edin. Ardından şarj cihazına takın ve tamamen dolana kadar bekleyin. Cihaz tamamen şarj olduktan sonra 1 saat daha şarjda bırakın ancak kesinlikle kullanmayın. Ardından cihazın yine tamamen şarjı bitene kadar kullanın ve aynı işlemi tekrarlayın. Bunlara rağmen cihaz düzelmezse garantiye götürün ve teknik servis desteği alın.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Etiketler

Yorum yaz