Android varsayılan tarayıcı değiştirme 2019

/ 1 Mart 2019 / 1.828 / yorumsuz
Android varsayılan tarayıcı değiştirme 2019

Android platformunda varsayılan tarayıcı nasıl değiştirilir? Android varsayılan tarayıcı değiştirme konusunda sizler için bazı soru cevapları cevaplamaya çalışacağız. Android telefonlarda varsayılan tarayıcı nedir ve nasıl yapılır?

Akıllı telefonlarda genel anlamda üretildikleri bölge ve çeşitli yazılımlara göre varsayılan tarayıcılar geliyor. Buna en büyük örnek ise Windows işletim sistemini çalıştıran cihazlarda edge tarayıcısı olması ve bu tarayıcının varsayılan olmasını örnek gösterebiliriz. Varsayılan tarayıcıları başta kullansanız bile, ilerleyen süreçte kendi alışık olduğunuz tarayıcıları kullanmak istediğiniz de, canınız sıkılabiliyor. Bu bakımdan sizlere varsayılan tarayıcı nasıl değiştirilir göstereceğiz.

Varsayılan tarayıcı nasıl değişir?

Android telefonlarda, tablet ve buna benzer diğer cihazlarda varsayılan olarak ayarlanan uygulamaları değiştirmek için bu adımları izlemeniz gerekiyor. Adımları uygulamanız halinde varsayılan tarayıcınız değişecektir.

  • Ayarlar
  • Uygulamalar
  • Varsayılan olarak ayarlamak istediğiniz uygulamaya tıklayın

İstediğiniz uygulamayı varsayılan olarak seçmek için “varsayılan olarak başlat” seçeneğinin altında “varsayılanları temizle” butonunu kullanmanız gerekiyor. Bu buton yardımıyla, mozilla, yandex, safari ve Chrome gibi tarayıcılardan birini varsayılan olarak açılmasını sağlayabilirsiniz. Android platformunda varsayılan tarayıcınızı bu yöntem yardımıyla değiştirebilirsiniz. Bu yöntem masaüstü için değil Android cihazlarda kullanılan bir yöntemdir.

Sizlerde bu yöntem sayesinde, Chrome, Safari, Ducduckgo, Mozilla, Dolphin, Yaani, gibi daha bir sürü tarayıcı içerisinden istediğinizi seçebilir ve varsayılana dönüştürebilirsiniz. Sizlerinde bu konu hakkında herhangi bir sorusu var ise, aşağıdan yorum kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


1988 yılında İzmir'de doğdum. Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Muhasebe bölümünü okudum. Yazarlık konusuna ise 23 yaşındayken bir hevesle başlayıp, her geçen gün kendimi bu işe bağlayarak yoluma devam ettim. Yaklaşık 8 yıldır bu işle meşgulüm. Kendi sitelerimi açıp defalarca satışını gerçekleştirmeme rağmen, editörlüğü bırakmadım. Yazmak bence para için tek değil, hobi amaçlı yapılan bir meslektir.

Yorum yaz