Ram Bozuk mu Değil mi Nasıl Anlaşılır?

/ 29 Ekim 2017 / 3.293 / yorumsuz
Ram Bozuk mu Değil mi Nasıl Anlaşılır?

Bilgisayarınızda Sorun Yaşıyorsanız RAM’lerinizi Kontrol Edin 

Düzgün çalışmayan RAM’ler sık sık PC kullanıcılarının sıkıntılar yaşamalarına neden olmaktadır. Bu nedenle PC’de sorun yaşana kişilerin ilk olarak bu sorunun RAM kaynaklı olup olmadıklarını kontrol etmeleri önerilmektedir.

RAM Testi Nasıl Yapılır?

Normal koşullar altında RAM hatasız çalışarak performans gösterir. Ancak bazı nedenlere bağlı olarak RAM’in çalışmasında sorunlar meydana gelir ve RAM depolanan verileri hatalı olarak işlemeye başlar. Böyle durumlarda verilerin diske hatalı olarak yazılmasına bağlı olarak son derece ciddi sorunlar yaşanmasına neden olur. RAM kaynaklı sorunlar yaşadığından şüphelenen kişilerin basit bir RAM testi uygulamaları yeterlidir. Peki, RAM testi nasıl yapılır?

Ücretsiz RAM Testi Uygulaması 

Windows altında RAM testi yapmak isteyen kişilere sunulan ücretsiz RAM testi uygulaması olan MemTest son derece kolay bir şekilde kesin sonuç alabileceğiniz bir uygulama olarak öne çıkıyor. Bunun için tek yapmanız gereken hemen uygulamayı indirmek ve indirme işleminin ardından kurulumu tamamlayarak çalıştırın. Sadece 15 KB indirme boyutu olan uygulama RAM testi yaparak herhangi bir sorun olup olmadığını kolay bir şekilde belirliyor ve bunu detaylı bir rapor ile size sunuyor.

Uygulama sayesinde bilgisayarında sorun yaşayan kişilerin bunun RAM kaynaklı bir sorun olup olmadığını anlamalarına izin verilirken yeni RAM alan kişilerin de satın aldıkları RAM’in doğru çalışıp çalışmadığını öğrenmelerine olanak sağlanmış oluyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Etiketler

Yorum yaz