5G Hızı Teknolojisi Nasıl Olacak, İndirme Hızı Nedir

/ 29 Ekim 2017 / 2.549 / yorumsuz
5G Hızı Teknolojisi Nasıl Olacak, İndirme Hızı Nedir

5G Teknolojisi Nedir, Neler Getirecek?

Türkiye henüz 4G teknolojisine tam olarak adapte olamadan şimdiden 5G teknolojisi konuşulmaya başlandı bile. Peki, 5G teknolojisi nedir, neler getirecek?

5G Teknolojisi Nedir?

Türkçe çeviride nesil anlamına gelen Generation kelimesinin ilk harfinden oluşan G serisinin son üyesi olan 5G internet hız teknolojisi olarak bilinmektedir. Bilindiği üzere akıllı telefon ve cihazlarla artık veri indirimi çok daha yoğun bir şekilde yapılırken bu nedenle internet veri aktarım hızı da büyük bir önem taşıyor. İnternetten veri aktarımı hızı için bilindiği üzere son olarak ülkemizde en son 4G teknolojisi hayata geçirilmiş 4,5 G teknolojisinin hayata geçirileceği duyurulduktan sonra ise direkt olarak 5G teknolojisine geçişe karar verilmişti.

5G Teknolojisi Neler Getirecek?    

Şu anda kullandığımız 4G teknolojisinde her bir saniyelik birimde 1 gigabit veri aktarım hızı sunuluyor. Yani HD filmlerde dahi kısa bir filmi indirmeniz nerede ise yaklaşık 1 saatlik süreyi gerektiriyor. Zaten çoğu kişi 4G teknolojisinin en üst seviyesine de ulaşamıyor. 5G teknolojisine geçiş yapılması durumunda ise bu hız nerede ise 10 katına çıkacak ve her bir saniyelik birim için veri aktarma hızı yaklaşık 10 gigabit hıza yükselecek Bu hız seviyesi en üst seviye hız olarak açıklanmış olsa da yine de tüm olumsuzluklara rağmen yine de 4G teknolojisi ile kıyaslandığında veri aktarım hızı bariz bir şekilde yükselecek.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Etiketler

Yorum yaz