Bir Android Telefona Gerçekten Ne Kadar RAM Gerekiyor?

/ 18 Şubat 2019 / 2.672 / yorumsuz
Bir Android Telefona Gerçekten Ne Kadar RAM Gerekiyor?

 

Bir Android Telefona Ne Kadar RAM Gerekir?

Son zamanlarda, 10 GB RAM‘e sahip bir Oppo telefonu , çoğu teknoloji yayını için tur attı. Bu, hiç şüphesiz, inanılmaz derecede fazla miktarda RAM diye telaffuz ederken 12 GB RAM‘leri konuşmaya başladık. Ancak bu iyi bir soruyu gündeme getiriyor: Android telefonunuz için gerçekten ne kadar RAM gerekiyor?

RAM Android’de Nasıl Çalışır?

Öncelikle, RAM’in Android‘de nasıl çalıştığına daha yakından bakmamız gerekecek. Windows bilgisayarlara aşina iseniz, daha fazla RAM’in daha iyi olduğunu ve ücretsiz RAM’e sahip olmanın iyi performans gösteren bir sistem için temel bir gereklilik olduğunu bilirsiniz.

Bununla birlikte, Android ile biraz farklı şekilde çalışır. Android, Windows tabanlı bilgisayarlardan tamamen farklı bir kurallar dizisi altında çalışan Linux çekirdeğini temel almaktadır. RAM söz konusu olduğunda, bir açıklama tablonun her yerine uygulanır: boş RAM boşa harcanır.

Bu nedenle, Android’de, diğer uygulamaların yüklenebilmesi için RAM’i boşaltmaya gerek yoktur. Bu işlem otomatik olarak ve akıcı bir şekilde gerçekleşir. RAM, çoğu Linux tabanlı makinelerde düşünmeniz gereken bir şey değildir.

Bununla birlikte, çok az RAM her zaman bir sorun olacak dedi. Sistemin çalışmak için yeterli RAM’i yoksa, işler bir sorun haline gelmeye başlar ve arka planda çalışan uygulamalar erken kapanır (veya istemezseniz).

Ünlü olarak, bu sorun, işletim sisteminin önceki sürümlerinden çok daha fazla agresif bellek yönetimi özelliği içerdiğinden Lollipop (5.x) piyasaya sürüldüğünde Android cihazlarda çok belirgin hale geldi. O zamanlar çoğu telefon 2 GB RAM ile sınırlı kaldığından, bu açıkça görülüyordu. Örneğin, arabada bir telefonu kullanırken Harita ön planda ve Müzik arka planda ise, ikincisi genellikle işletim sistemi tarafından kapatılır ve müzik çalınır. Müzik ön planda ve arka planda Haritalar ise, Haritalar kapanır. O sırada son derece sinir bozucu bir durum yaşarsınız.

İlerleyen çözüm daha fazla RAM’di.

“Çok Fazla” RAM Kötü Bir Şey Değildir; Sadece Gereksiz

Birçok dizüstü bilgisayarlar hala 8 GB satışa sunuluyor bir dönemde (bazı durumlarda hatta 4 GB!), Telefonda 10 GB veya 12 GB neden gerekir diye sorgulamaya başlamalısın. Hızlı bir cevap: Gerekmez.

Bu kadar RAM’e sahip olmak aşırı ve dürüst olmak gerekirse, sadece saçma sapan bir şey “sadece ilk olmak için yapıyorlar” sadece satış taktiklerinden biri diyebiliriz. Bu gerçekten bir şeylere zarar verdiği anlamına gelmiyor. Hiç bu kadar RAM kullanacak mısın? Hayır, en azından şu anda değil.

Bu, bazı telefonların diğerlerinden daha fazla RAM’e ihtiyacı olacağını söyledi. Konuya ilişkin örnek: Bir Pixel telefonu vs. bir Galaxy telefonu. Samsung , telefonlarına pek çok ekstra özellik ekleme eğilimindedir. Bu, sadece yüksek seviyede çalışmak için daha fazla RAM gerektiren daha ağır bir işletim sistemine yol açar. Pixel telefonlar, Samsung Deneyiminden daha temiz ve daha hafif olan Android hisse senetlerini kullanıyor. Böylece, Pixel telefonları benzer akışkan bir deneyim sağlamak için Galaxy’den daha az RAM ile kurtulabilirler. Tek bir gigabayt RAM kadar etkin bir şekilde çalışması için tasarlanan belirli bir Android sürümü bile var.

Bu nedenle, Android telefonlarda daha fazla RAM gerektiğinin bir nedeni var. Yine, belki 10 gigabayt – 12 gigabayt RAM değil, daha fazlası. Şu anki standart 4 GB’dir, ancak şu anda 6 GB’nin norm olmaya başlayacağı bir geçiş aşamasındayız. Samsung ve OnePlus gibi üreticiler, gelecek yıllarda artmaya devam edecek bir sayı olan amiral gemisi telefonlarının çoğunda 6 GB (hatta 8 GB) kucaklamaya başladılar.

Gerçekten, bütün bunlara tek bir şey söylemek (ya da belki iki?): “Çok fazla RAM” diye bir şey yoktur ve üreticiler kesinlikle bu sayıyı aptal seviyelere itmeye devam edeceklerdir. Her neyse bizlerde en azından: ”daha azdan daha fazla olması daha iyi diyoruz”.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz