Bozuk RAM Nasıl Anlaşılır?

/ 1 Eylül 2018 / 4.819 / yorumsuz
Bozuk RAM Nasıl Anlaşılır?

Bozuk RAM Nasıl Anlaşılır?

Bilgisayarların ve akıllı cep telefonlarının en sık karşılaşılan arıza nedenlerinden biride RAM bozulmalarıdır. Belirli bir kullanım ömrüne sahip olan RAM bozulmaya başlamadan önce kullanıcılara bazı işaretler yollar. Peki, RAM bozulma belirtileri nelerdir, bozuk RAM nasıl anlaşılır?

RAM’in Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

 

RAM bozulma belirtileri yollayarak aslında kullanım ömrünü doldurmadan önce cihazı kullanan kişiye mesajlar yollar. Bir RAM’in en belirgin bozulma işareti hiç tartışmasız bilgisayarda yaşanan performans düşüşüdür. Daha önce canavar gibi çalışan bilgisayarınız bir anda yavaşlama başladıysa, özellikle de bilgisayar ilk açılırken son derece yavaşladıysa kullandığınız RAM’de bir sorun oluşmuş demektir. Yine bilgisayarda rastgele kilitlenmeler oranında artış yaşanması ve grafik kartının yüklenmemesi sorunları da RAM için bir sıkıntı oluştuğunun göstergeleri olarak kabul edilmektedir.

RAM Denetleme Nasıl Yapılır?

Sürekli olarak bilgisayarınızda daha önce sorunsuz olarak açmış olduğunuz program, uygulama, dosya ve oyunlarda birden bire hata mesajı ile karşılaşmanız durumunda RAM arızası yaşıyor olma ihtimaliniz ağır basıyor demektir.

Bilgisayarınızın RAM kapasitesini sorgulamak ve bozuk RAM denetimi için Win+R tuşlarına bastıktan sonra gelen çalıştır arama kutusuna mdsched yazıp Enter tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Ancak bu komuttan sonra bilgisayar kendisini yeniden başlatarak bu başlatma sürecinde tarama yapacağı için açık olan tüm sayfaları, dosyaları ve uygulamaları kaydederek çıkış yapmanız gerekmektedir. Bilgisayarınız bu komut ile Windows başlamadan önce tarama yapacak ve bulduğu bir sorun olursa bunu bilgisayar açıldığında araç çubuğunda ileti olarak bildirecektir.

 


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz