CCleaner yeni Sürümü Zararlı mı

/ 29 Ekim 2017 / 1.793 / yorumsuz
CCleaner yeni Sürümü Zararlı mı
CCleaner Yeni Sürümünde Zararlı Alarmı!
CCleaner kullanıcıları cihazlarına gelen yeni sürümü yüklediklerinde kötü bir sürprizle karşılaşıyor. Yeni gelen sürüm içerisinde bulunan zararlı ile cihazlara yükleniyor. En çok kullanılan sistem bakım araçları arasında yer alan CCleaner için yaşanan bu durum son derece yüz kızartıcı olarak kabul ediliyor. Çünkü hatırlanacağı üzere CCleaner’ı bir süre önce antivirüs devi olarak lanse edilen Avast satın almıştı. 
Antivirüs Programları Sorunu Algılamıyor 
Skandalı güvenlik firması olarak hizmet veren Cisco Talos ortaya çıkardı. Şirketten yapılan açıklamaya göre sistem bakım aracı olan CCleaner programını Avast üzerinden indiren kişiler 5,33 sürümünü zararlı ile beraber indirdiler. Üstelik indirilen zararlı çoğu antivirüs programı tarafından fark edilmedi ve insanlar cihazlarını güvenli kabul ederek işlemlerini yapmaya devam ettiler. 
Tehlike Bertaraf Edildi
Piriform ise yapmış olduğu açıklamada tehdidi henüz hiçbir zarar vermeden etkisiz hale getirdiklerini iddia ederken CCleaner kullanıcılarının önlem olarak hemen yeni sürümü yüklemeleri gerekiyor. CCleaner 5,33 sürümünü daha önce indiren kişilerin hemen uygulamayı cihazlarından kaldırmaları ve yeniden son sürümü baştan yüklemeleri gerekiyor. Bu sayede zararlı içeren sürüm cihazdan kaldırılırken yerine yeni güvenilir sürümün yüklenmesi sağlanmış oluyor. CCleaner programını geliştiren Piriform cephesinden yapılan ilk açıklamada zararlıyı içeren sürümün kaldırıldığını ve yerine yeniden güvenilir sürümün yüklendiği bildirilirken güvenlik açığı ile ilgili olarak ise gerekli araştırmaların başlandığı belirtiliyor. 

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz