Telefonlarda Deklanşör Sesini Kapatma Devre Dışı Bırakma

/ 29 Ekim 2017 / 25.562 / yorumsuz
Telefonlarda Deklanşör Sesini Kapatma Devre Dışı Bırakma

Android telefonlarda Deklanşör Sesini Devre Dışı Bırakmak İçin Yapılması gerekenler

Fotoğraf çekmek akıllı telefon özelliklerinde olmazsa olmaz özelliklerden bir tanesi.

Bir resim çektiğinizde telefonunuz sahte bir deklanşör sesi çıkarır.Bu ses her zaman olmasa da yoğun fotoğraf çekimi sırasında kulak tırmalayıcı bir ses haline gelebilir. Deklanşör sesinden kurtulmak için biraz fazla çaba harcamanız mümkün. Daha kolay bir şekilde Android cihazlarınızda deklanşör sesini nasıl yok edebileceğinizi takip edin

Android’de deklanşör sesi nasıl kapatılır?

Nexus 5X Android Pixel sürümlü cihazlar için kameranın deklanşör sesini devre dışı kalması için bir ayar bulunmuyor. Bu gibi cihazlarda, bildirimleri kapayıp/açmak zorunda kalabilirsiniz.
Bu sorunun çözümünün en kısa yolu telefonunuzun yan bölümünde bulunan ses açma kapama menülerini kullanarak sesi tamamiyle kapatmanızdır.

Sony Cep telefonlarında Deklanlör Sesini kapatma

Bazı eski Sony Xperia cihazlarda, Üç nokta simgesi menüsünden sonra tekerleği hafifce dondurun ve kamera uygulamasına gidin.
kamera uygulaması ayar menüsünden;
Ses kaydırıcıyı “Kapalı Deklanşör” konumuna getirmeniz yeterli olacaktır.

Öte yandan Sony marka cep telefonlarının yeni modellerine, Sony Xperia X vb gibi telefonlarda deklanşör ayarları için ana ses denetimlerini kullanarak kapatma yapabilirsiniz.

OnePlus Cep Telefon Kamera Deklanşör Sesi Nasıl kapatılır?

OnePlus Cep telefonlarında sağ alt tarafta Dişli(çark) simgesi yer alır. Çark simgesine dokunun açılan pencerede karşınıza deklanşör seçeneği çıkacak. Bu seçeneği off konumuna getirmeniz yeterli olacaktır.

LG Telefonlarda Deklanşörü kapatma

Başta belirttiğimiz gibi, LG telefonlarda da bir kamera yazılımı olmadığından herhangi bir deklanşör seçeneği bulunmamaktadır. Bun yerine Ses bildirimlerinden keyfinize uygun bir seçenek seçmeniz yeterli olacaktır.

Samsung Telefonlarda Deklanşörü Devre dışı Bırakma

Samsung Cep telefonlarında da eski modellerde deklanşör ayarları bulabilirken yeni modellerde ana ses bildirimlerinden ayarlamalarınızı yapabilirsiniz.
Eski modeller için aşağıda resme bakarak deklanşör sesini kapatabilirsiniz.

HTC Telefonlarda Deklanşörü Devre Dışı Bırakma

Deklanşörü kapatma HTC telefonlarda, kamera uygulamasına geldiğinizde Dişli çark simgesine dokunun oradan genel ayarlar>Deklanşör Sesi işaretini kaldırmanız yeterli olacaktır.

Motorola Telefonlarda Deklanşörü Devre Dışı Bırakma

Bazı Motorola Telefonlarında ekranın sol köşesinde kadranı yer almakta Hoparlör deklanşör sesini de temsil eder. Sadece etkinleştirmek ve aktifleştirmek size kalmış

Huawei Telefonlarda Deklanşörü Devre Dışı Bırakma

Bazı Huawei Cep telefonlarında deklanşör sesini kapatmak birkaç adımdan daha fazla sürebilir. Kamera uygulamasına gidin menüye tıklayın ve daha sonra ayarlar butonuna gelin. Burada çarka basarak ses kapatma durumunu aktifleştirin. Böylelikle kamera sesi kapanacaktır.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz