Google Chrome indirme yeri değiştirme 2019

/ 13 Haziran 2019 / 4.428 / yorumsuz
Google Chrome indirme yeri değiştirme 2019

Bugün sizlere bilgisayarınız üzerinde web tarayıcısı olarak kullandığınız Google Chrome indirme konumu değiştirme hakkında yardımcı olacağız. İşte detaylar…

Tarayıcı konusunda lider konumunda olan ve en fazla kullanılan tarayıcının chrome olduğunu belirtelim. Tarayıcılarımızda eklenti gibi birçok modifikasyon yapma imkanı sunan chrome üzerinde tarayıcı üzerinden indirme yapabiliyoruz. Ancak bu indirmeler direk bilgisayarımızın indirilenler klasörüne gelmekte. Ancak bazı sebeplerden veya disk sorunlarından dolayı indirme sorunları yaşadığımız için chrome’dan indirilen dosyaların başka bir dizine veya klasöre inmesini isteyebiliyoruz. Durum böyle olunca mecburen indirmek istenilen dosyaların farklı dizine kaydedilmesi gerekmekte.

Chrome indirme konumu değiştirme işlemi

Google chrome tarayıcısında indirme yerini değiştirmek aslında çok basit bir işlem bunun için aşağıdaki adımları takip edin.

  • Ayarlar
  • Gelişmiş ayarlar chrome://settings/
  • İndirilenler kısmına gelin.

Bu kısımda ise indirme yerini hemen değiştireceğiz. Bu kısımda değiştir butonuna basın ve klasöre göz at penceresi karşınıza gelecek. İstediğiniz bir konumu seçin ve tarayıcımız da chrome indirme yerini değiştirmiş olun.

Buna ek olarak alt kısımda bir ayar daha var. İndirmeden önce her dosyanın nereye indireceğini sor şeklinde. Bunu da sizler seçebilirsiniz.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


1988 yılında İzmir'de doğdum. Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Muhasebe bölümünü okudum. Yazarlık konusuna ise 23 yaşındayken bir hevesle başlayıp, her geçen gün kendimi bu işe bağlayarak yoluma devam ettim. Yaklaşık 8 yıldır bu işle meşgulüm. Kendi sitelerimi açıp defalarca satışını gerçekleştirmeme rağmen, editörlüğü bırakmadım. Yazmak bence para için tek değil, hobi amaçlı yapılan bir meslektir.

Yorum yaz