Sisili Günlerde Nasıl Net Fotoğraf Çekilir

/ 29 Ekim 2017 / 1.377 / yorumsuz
Sisili Günlerde Nasıl Net Fotoğraf Çekilir

Sisli havada çarpıcı fotoğraflar

Sisli Havalarda Güzel Fotoğraf Çekme Yöntemleri

Sabah sisi, doğru güneş ışığı ayarlamasıyla sürreal bir görünüm kazanabilir

Sisli havalarda fotoğraf çekmek zorlu bir mücadele demektir. Sisli ortamı yakalamak için akşamüzeri su kenarlarına gidin ya da bunun için güneşi arka plana alabileceğiniz sabah saatlerini tercih edin.

Elbette böylesi bir çekim için güneşin konumunu önceden öğrenmeniz gerekiyor. Böylelikle güneş ışınlarının arka plandan öne doğru taştığı günseliler yakalayıp sisli fotoğrafınızın görünümünü çok daha çarpıcı hale getirebilirsiniz. Ancak sisli havada kontrastın iyice azaldığını unutmayın. Böylesine düşük kontrast, fotoğraf makinenizin netleme yapmasını hayli zorlaştırabilir. Böyle bir sıkıntıyla karşılaşıyorsanız, ağaç karaltıları, elektrik direkleri gibi koyu bölgelerden mesafenizi ayarlayarak netleme yapabilirsiniz.

Aslına bakarsanız bu durumlarda en iyisi otomatik netlemeden ve flaş kullanımından vazgeçmektir. Pozlama değerini ayarlarken ise fotoğraf makinenizin pozmetresinin gösterdiği ideal ortalamadan bir iki poz değeri yükseğe çıkmayı unutmayın. Aksi takdirde beyaz dengesi ton atamasını başarılı yapamadığından, tıpkı kar manzarası fotoğraflarında olduğu gibi, çevreyi kaplayan beyaz renk çamurlu gri bir ton alacaktır. Bu pozlama telafisiyle fotoğrafınızın bembeyaz, ışıl ışıl çıkmasını sağlayabilirsiniz.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz