Başkasının Şarjını Kullanma Teknolojisi

/ 29 Ekim 2017 / 1.270 / yorumsuz
Başkasının Şarjını Kullanma Teknolojisi
Sonunda Buda Oluyor “Şarj Paylaşımı” Geliyor
İnterneti biten kişiler için özenle geliştirilen mobil veri paylaşımı sonrasında şarj paylaşımı fikri üzerinde çalışmalara başlandı. Arkadaşlığın sınırlarının zorlanacağı şarj paylaşımı fikri ise dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Sony markasına ait bir fikir. Sony şarj paylaşımı fikri için patent başvurusunda bulundu ve projenin geliştirilmesi için gereken ilk adımları attı. Projenin başarı ile hayata geçirilebilmesi durumunda bu özelliği taşıyan cihazlar arasında batarya gücü paylaşımı yapılacak. 
Bu sayede dışarıda iken şarjınızın bitmesi durumunda şarj aleti ya da priz arama yerine bir arkadaşınızın size batarya gücü transferinde bulunmasını rica etmeniz yeterli olacak. Arkadaşınız Sony tarafından geliştirilen yeni yöntem sayesinde size ihtiyaç duyduğunuz kadar güç aktarımında bulunabilecek ve bu sayede şarjınız bittiği için telefonunuzun kapanması engellenecek. Sony tarafından ilk başvurusu 2016 yılında yapılan patent ile beraber bir akıllı telefondan diğerine herhangi bir bağlantı kablosu kullanılmadan güç aktarımı yapılmasına izin verilecek. 
Geliştirilen yeni yöntemde tıpkı WiFi bağlantı noktası arar gibi cihazlar yakında bulunan antenleri arayacak ve bu sayede bağlantı kablosuna ihtiyaç duymadan şarj aktarması yapacak. Bu teknolojinin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi durumunda yanınızda şarj cihazı taşımanıza ya da sürekli olarak priz aramanıza gerek kalmayacak bir sistemi sunmuş olacak. Ancak patent başvurusunun yapılması kesin olarak bu projenin hayata geçirileceği anlamına da gelmiyor. 

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Etiketler

Yorum yaz