Telefondan telefona şark aktarma

/ 16 Mart 2019 / 5.320 / yorumsuz
Telefondan telefona şark aktarma

Bugün sizlere telefondan telefona şarj aktarma konusu yani şarj transferini anlatacağız. Herkesin merak ettiği bu konuya sizler için bir açıklık getireceğiz. Telefondan telefona şarj aktarılır mı? İşte detaylar…

Daha önce para aktarma, kontör aktarma gibi birçok duruma şahit olduk. Ancak kendi telefonunun şarjını bir başka telefona aktarmayı çok duyduğumuz halde pek inanmadık. ancak asıl olay sizin telefonunuzdaki enerjiyi karşıdaki telefona göndermek. Tıpkı prizden almış olduğumuz elektrik gibi, karşıdaki kişide bizim cihazımızın bataryasından beslenecek.

Sizin şarjınız %10 kapandı kapanacak, acil şarj gerek ama priz yok, arkadaşınızın %90 sizinle paylaşmak istiyor. Peki nasıl olacak? Powerbank bu sorunu priz gibi çözse bile, kimi kişiler çift batarya taşıyarak çözüm sağlamakta. Neyse lafı fazla uzatmadan bu konunun içerisine girip size bu işin mümkün olduğunu kanıtlayalım.

Telefondan telefona şarj aktarma

Bataryası az olan ve kapanmak üzere olan yada kapanan telefonu şarj etmek için iki adet kabloya ihtiyacımız var

  • USB şarj kablosu ( telefona ait )
  • OTG Kablo ( On-The-Go )

Nedir bu OTG kablo?

USB bağlantısı ile beraber birçok cihaza hızlı bağlantı sağlamak için kullanılmış olan bir bağlantı kablosu olarak biliniyor. Bağlantı sağlamak için telefonlarımızı OTG kablo ile bağladığımız zaman hızlıca ekrana diğer telefonlarımızın bilgileri geliyor. Bu alanda ise bu cihazı şarj et seçeneği ile şarj edebiliyoruz.

Her ne kadar bu yöntem şarj için kullanılmayıp, veri transferi için kullanılmış olsa bile, şarj için mükemmel bir yöntem diyebiliriz.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


1988 yılında İzmir'de doğdum. Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Muhasebe bölümünü okudum. Yazarlık konusuna ise 23 yaşındayken bir hevesle başlayıp, her geçen gün kendimi bu işe bağlayarak yoluma devam ettim. Yaklaşık 8 yıldır bu işle meşgulüm. Kendi sitelerimi açıp defalarca satışını gerçekleştirmeme rağmen, editörlüğü bırakmadım. Yazmak bence para için tek değil, hobi amaçlı yapılan bir meslektir.

Yorum yaz