Wipe Nedir, Android Cihazlarda Wipe Nasıl Yapılır?

/ 29 Ekim 2017 / 8.405 / yorumsuz
Wipe Nedir, Android Cihazlarda Wipe Nasıl Yapılır?

Wipe Nedir, Android Cihazlarda Wipe Nasıl Yapılır?

Android telefonlarda mevcut olan işletim sistemi sürümünün silinerek yerine yenisinin yüklenmesine ROM atma işlemi adı verilmektedir. İşte bu işlem yapılırken eski ROM’a ait olan tüm kalıntıların silinmesi işlemine Wipe ismi verilmektedir. Bu sayede yeni ROM yüklenmeden önce eski ROM’a ait olan tüm veriler silinmektedir. Yapılan bu işlemin Android cihazlara uygulanması durumunda cihazda yer alan tüm verilerin kalıcı olarak silinmesi işlemi gerçekleştirilir.

Full Wipe Nasıl Yapılır?

Telefonunuza Full Wipe atmak isterseniz ilk yapmanız gereken recovery ekranına ulaşmanız gerekmektedir. Bu ekrana ulaşım her cep telefonu modelinde farklı şekillerde olduğu için mutlaka kendi cihazınıza uygun olan adımları kullanarak bu ekrana ulaşmanız gerekir. Ekrana erişim sağladığınız anda ekranda yer alan ve wipe adı ile başlamakta olan data / factory reset işlemini gerçekleştirin.

Bu adımı tamamladıktan sonra yine recovery ekranında yer alan wipe cache yazısının olduğu alanı tıklayın. Advanced bölümünde bulunan wipe battery status ve wipe dalvik cache adımlarını da gerçekleştirmektir. Bu sayede telefonunuza Full Wipe işlemini gerçekleştirmiş olursunuz. Özellikle de eski ROM verilerinin silinmesi yeni ROM atılırken çok daha büyük bir öneme sahiptir. Çünkü yeni atılan ROM sisteminde eski sürüm ile uyumsuz tek bir parçanın dahi bulunması yeni yüklenen işletim sisteminde hatalar yaşanmasına neden olacaktır. Bu nedenle eski ROM tamamen silinmelidir.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz