Facebook Yüz Tanıma Özelliğini Nasıl Kapatabilirim?

/ 2 Ağustos 2019 / 1.241 / yorumsuz
Facebook Yüz Tanıma Özelliğini Nasıl Kapatabilirim?

Facebook uygulamasında yüz tanıma özelliği karşı tarafta bir arkadaşınız ya da sizin paylaşmış olduğunuz fotoğrafta etiket yaptığınız zaman tekrar fotoğraf yüklemesi sonucu tanınan bir yüz var ise etiket otomatik olarak ayarlanır. Sizin haberiniz olmadan yüz tanıma özelliği sayesinde etiketlenme işlemi gerçekleşir. Bu durum sizin için sorun oluşturabilir ve yüz tanıma özelliğini kapatmak isteyebilirsiniz. Bu yazımızda da yüz tanıma özelliğini kapatma işleminden bahsedeceğiz.

Yüz tanıma özelliği bazen farklı kişilerin yüzünü tanır ve yanlış etiketleme yapılabilir. Yüz tanıma özelliğinin yararları da var, bunlardan en önemlisi sizin haberiniz olmadan yüklenen resimlerde otomatik olarak tanımlama işlemi olduğu için habersiz bir şekilde fotoğrafınızın paylaşımı olmaz. Alt alanda yer alan adımları takip ederek yüz tanıma özelliğini kapatabilirsiniz.

Yüz tanıma özelliğini Facebook üzerinden kapatabilir ya da bu özelliği tekrar aktif edebilirsiniz. Eğer yüz tanıma özelliğini kapatmak istiyorsanız Facebook uygulamasına girin. Daha sonra ayarlar alanına geçin ve yüz tanıma özelliğine tıklayın. Bu adımlar dışında bu linke tıklayarak da yüz tanıma özelliğine direk gidebilirsiniz.

Daha sonra düzenle menüsüne geçerek bu özelliği kapatabilir ve daha sonra tekrar açmak isterseniz bu adımları takip edebilirsiniz. Bu özelliği aktif etmeniz sizin için yararlı olacaktır çünkü karşı tarafın haberiniz olmadan bir şey paylaşmasına engel olmuş olursunuz. Bizim tavsiyemiz yüz tanıma özelliğini aktif kullanmanızdan yana olacaktır.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


1988 yılında İzmir'de doğdum. Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Muhasebe bölümünü okudum. Yazarlık konusuna ise 23 yaşındayken bir hevesle başlayıp, her geçen gün kendimi bu işe bağlayarak yoluma devam ettim. Yaklaşık 8 yıldır bu işle meşgulüm. Kendi sitelerimi açıp defalarca satışını gerçekleştirmeme rağmen, editörlüğü bırakmadım. Yazmak bence para için tek değil, hobi amaçlı yapılan bir meslektir.

Yorum yaz