Bilgisayarımda Virüs Var mı?

/ 20 Aralık 2017 / 2.192 / yorumsuz
Bilgisayarımda Virüs Var mı?

Bilgisayarımda Virüs Var mı?

Virüsler, bilgisayarı ve bilgisayardaki dosyaları tehlikeye atıyor olup; birçok farklı nedenden dolayı görülebiliyor. Her virüsün farklı amaçlara sahip olmasından dolayı bazen kendilerini gizleyebiliyor. Bilgisayarda virüs olup olmadığını tespit etmenin birkaç yolu bulunuyor.

Taratıcının Yanlış Çalışması

2000’li yılların ortasında artış gösteren pop-up reklamlar, aşırı derecede rahatsız edici olup bilgisayarda gizlenmiş olan zararlı yazılımlar ile eş anlamlı hale geldi. Tarayıcının açık olmadığı zamanlarda bile açılır pencere reklamlar ile karşılaşılıyorsa bu durum, kötü amaçlı yazılımların göstergesi olabiliyor. Söz konusu reklamlar genel olarak sahte antivirüs yazılımları, bilgisayar temizleme uygulamaları gibi görünebiliyor.

Antivirüs Yazılımının Devre Dışı Bırakılması

Kötü amaçlı yazılımlar, bilgisayara daha kolay sızabilmek adına antivirüs yazılımlarını devre dışı bırakıyor. Kullanıcılar, antivirüs yazılımının devre dışı bırakıldığını gördüğünde vakit kaybetmeden önlem almalıdır.

Dosyaların Kaybolması

Fidye yazılımları, son zamanlarda artış göstermiş olan kötü amaçlı yazılımlardan biri. Bu tür yazılımlar, dosyaların şifrelenmesini sağlıyor ve onlara olan erişimin önüne geçiyor. Kilidi açabilmek için de kullanıcılardan fidye ödemesi talep ediyor. Tabii belirtmek gerekir ki kili açacaklarının herhangi bir garantisi bulunmuyor. Bu gibi durumlarda fidye ödenmesi tavsiye edilmiyor.

Windows Hizmetlerine Erişilmemesi

Windows işletim sistemli bilgisayarlarda herhangi bir sorunla karşılaşılınca ilk olarak Ctrl + Alt + Delete komutu ile Görev Yöneticisine başvuruluyor. Eğer kısayol ile bu özelliğe erişim sağlanamıyorsa kötü amaçlı yazılımlardan şüphe duyulabilir.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Etiketler

Yorum yaz