Telefonları Bilgisayardan Şarj Etmek Zararlı mı?

/ 23 Ekim 2018 / 13.653 / yorumsuz
Telefonları Bilgisayardan Şarj Etmek Zararlı mı?

Telefonları Bilgisayardan Şarj Etmek Zararlı mı?

 

İnternetin yaygınlaşması üzerine herkes de artık akıllı telefonlar bulunmakta olup, akıllı telefonların yanı sıra tabi ki bilgisayarlar da hayatımızın her noktasında bizimle birliktedir. Genellikle bilgisayar ile oldukça ilgili olan kişiler cihazlar ile verilen USB kablolarını bilgisayara bağlayarak cep telefonlarını şarj etmektedir. Bu durum ise aslında telefonları bilgisayardan şart etmek zararlı mı konusunu gündeme getirmekte olup, bunu düşündüren ise akımın az olmasıdır. Bu konuda aslında çeşitli açıklamalar bulunmakta olup, bilgisayar üzerinden cihazların şart olurken yavaş şekilde dolması da pilin bozulma durumunu işaret etmektedir. Hatta öyle ki bilgisayara bağlanan telefon bir anda yavaşladığı da gözle görülen bir durumdur.

 

Bilgisayar USB Çıkışı Kaç Volt?

Bilgisayarlarda bulunan USB çıkışları ortalama olarak standart diyebileceğimiz 5 Volt 1 Amper, 0.5 Amper olarak DC akım vermektedir. Bilgisayarlar üzerinden akıllı telefonlar şarj edilmesi son zamanlarda arttığı için üretici firmalar şarjın daha hızlı ve etkin dolması için 5 Volt 2.1 Amper gücünde olan üzerinde elektrik sembolü olan USB çıkışları da koymayı ihmal etmiyor.

Bilgisayardan hızlı bir şarj edebilmek için USB çıkışının kontrol edilmesi ve 2 veya daha üzeri Amper gücünde olanına şarj kablosunun takılması demek daha hızlı bir şarj süresi demektir. Genelde 1 veya daha altında Amper değeri elektronik cihazlar için tercih edilen değerler için kullanılmaktadır. Genel olarak merak edilen bilgisayardan cep telefonlarını şarj etmek zararlı olmamakla birlikte bir sakıncası da bulunmamaktadır.

 


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Teknoloji sektörünü uzun yıllardır takip edip makaleler yazmaktayım. İşini hakkıyla yapan bir siteye katkı verebildiğim için çok mutluyum.

Yorum yaz