2017 App Store mu Google Play Stormu hangisi?

/ 29 Ekim 2017 / 2.408 / yorumsuz
2017 App Store mu Google Play Stormu hangisi?

App Store Yine Play Store ’u Geçmeyi Başardı

Uygulama mağazası olarak hizmet veren App Store ve Play Store arasındaki ezeli rekabet tüm hızı ile devam ediyor. İOS işletim sistemi kullanan cihazlarda kullanılan App Store ile Android işletim sistemini kullanan cihazlarda kullanılan Play Store arasında yaşanan rekabette 2016 yılının kazananı yine App Store oldu.

Play Store Büyüdü Ama Gelirde Düşük Kaldı 

Play Store büyüme oranları dikkate alındığında App Store mağazasını geride bıraktı ama gelirler karşılaştırıldığında App Store mağazasının gerisinde kaldı. Sensor Tower tarafından yapılan inceleme verilerinde elde edilen bilgilere göre oyun indirme gelirleri dikkate alınmadan toplanan verilere göre 2016 yılında Play Store mağazasının hasılatı 3,3 milyar dolar olarak hesaplanırken App Store mağazasının geliri ise 5,4 milyar olarak belirlendi. Bunun en büyük nedeni olarak ise App Store mağazasında ücretli olan pek çok uygulamanın Play Store mağazasında ücretsiz olarak sunulması gösterildi.

En Çok Gelir Getiren Spotify Oldu 

Oyun dışında en fazla gelir getiren uygulama sıralamasında birinciliği Spotify elde etti. Müzik indirme uygulaması olan Spotify uygulamasını ise sırasıyla sohbet uygulaması olan Line, dizi ve film izleme uygulaması olan Netflix ve arkadaş bulma uygulaması olan Tinder takip etti. En çok indirilen uygulama ise Facebook oldu. İkinci sırada Facebook Messenger uygulaması yer alırken bu uygulamaları WhatsApp ve İnstagram yer aldı.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Etiketler

Yorum yaz