Sosyal medyanin erisim engellenmesinin nedeni nedir

/ 29 Ekim 2017 / 1.017 / yorumsuz
Sosyal medyanin erisim engellenmesinin nedeni nedir

Neden Sosyal Medya Engelleniyor?

Son günlerde sık sık sosyal medya hesaplarını açmak ya da You Tube üzerinden video izlemek isteyen kişiler genel bir yavaşlama sorunundan şikâyet ediyor. İnternetin yavaşlatılması olarak ta bilinen sosyal medya engeli için verilen tepkinin artması üzerine konu hakkında en yetkili merci olan İçişleri Bakanlığı resmi bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

Sosyal Medya Neden Açılmıyor?

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile sosyal medya hesaplarının hükümet tarafından erişime kapatıldığı ve yavaşlatıldığı kabul edilmiş oldu. Bakanlık yetkilileri Emniyet Müdürlüğü birimleri ile ortaklaşa yürütülen bir sanal terörle mücadele edildiğini belirterek teröristlerin artık sosyal medya üzerinden halkı kin, nefret ve galeyana sevk etmek için çalıştıklarını belirterek duruma müdahale edilmesinin zorunlu olduğu durumlarda sosyal medyanın yavaşlatıldığını belirtti.

En son IŞID tarafından yakıldığı iddia edilen asker görüntülerinin sosyal medya hesabı üzerinden servis edilerek paylaşılmaya başlanmasının ardından sosyal medya hesaplarına girişlerde sorunlar yaşanmaya başlanmış, pek çok kişi “Facebook’a girilmiyor, Twitter’a giremiyorum” şeklinde şikâyetlerde bulunmuştu. Yine videonun You Tube üzerinden yayımlanması da bu sitenin erişimi engellenmişti.

Son 6 Ayda 3 Binden Fazla Kişi Hakkında İşlem Yapıldı 

İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlar durumun ciddiyetini ortaya koyarken son 6 aylık süreçte sanal dünya üzerinden suç unsuru oluşturan paylaşımlar yapan 3 bin 700 kişi hakkında yasal işlemler yapıldığı bunlardan 1.656’sı hakkında ise tutuklama kararı verildiği belirtildi.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Etiketler

Yorum yaz