Düzgün Şarj Olmayan Telefon Nasıl Şarj Edilir?

/ 3 Ağustos 2018 / 1.639 / yorumsuz
Düzgün Şarj Olmayan Telefon Nasıl Şarj Edilir?

Düzgün Şarj Olmayan Telefon Nasıl Şarj Edilir?

Piliniz doğru bir şekilde şarj olmuyorsa, telefon şarj cihazınızı hemen şarj etmeyin veya piliniz bozmayın. Kişisel deneyime dayanarak, problem ve çözüm, düşündüğünüzden çok daha basit olabilir. Telefonunuz veya tabletiniz doğru bir şekilde şarj edilmiyorsa veya şarj olmuyorsa, şarj olmayacak bir telefonu düzeltmek için bu 12 yola göz atın. 

Telefon neden şarj olmuyor?

Sorun çeşitli derecelerde gerçekleşir. Telefonunuz fişe takılıyken şarj olmaz ya da sadece çok yavaş şarj olur (bazen deşarj olduğundan daha hızlıdır). Bu çok yaygın bir şikayet, bu yüzden burada birkaç çözüm var. 

 

USB bağlantı noktası düzeltmesi

En hızlı, en kolay ve çoğu zaman en başarılı çözüm, gerçek donanımınızda küçük bir DIY onarımı yapmaktır. Sorun, genellikle USB portu ve microUSB şarj cihazının içindeki metalik yüzeylerin, bir üretim hatası veya sürekli olarak şarj kablosunun tıkanması ve çıkarılması nedeniyle iyi temas etmemesidir. 

Tek yapmanız gereken, cihazınızı kapatmak, mümkünse pili çıkarmak ve akıllı telefonunuzdaki veya tabletinizdeki USB bağlantı noktasının içindeki küçük sekmeyi kaldırmak için kürdan gibi küçük bir şey kullanmaktır. Çok dikkatli ve dikkatlice yapın, ardından pilinizi tekrar takın ve tekrar takın. Ondan dokuz kez bu gerekli olan her şeydir.

 

2. Şeker Toz gibi maddelerde uzak tutun

Telefonunu kotunun cebinde tutuyor musun? Öyleyse, lint suçlu olabilir: güvenilmez USB şarjının nedeninin, Levis’imizin cebinden tiftik olduğu zaman sayısının izini kaybettik.

Bir paket şekerle birlikte paketlendikten sonra çikolatayla tıkanmış şarj portları olan telefonları gördük. Sıkıştırılmış hava tenekesi rahatsız edici tahriş edici maddeleri dışarı atar ve USB bağlantınızı normale döndürür. 

 

 

3. Kabloları değiştirin

Bir şarj cihazının en ufak kısmı kablo, prize takılan adaptör değil. Apple kullanıcıları özellikle hassastırlar çünkü Apple’ın tescilli (ve pahalı) Lightning kabloları yaklaşık 15 dakikalık bir ömür beklentisine sahiptir. Ancak tüm kablolar zorlu bir ömre sahiptir ve sonsuz bir esneme ve kıvrılma zahmetine katlanabilir. Telefonunuzla birlikte gelen rastgele bir USB kablosunu değiştirmek, yenilenemeyen bir şarj deneyimine giden başka bir kısayoldur.

Arızalı bir kabloyu teşhis etmenin en kolay yolu, farklı birini denemek ve cihazınızla düzgün çalışıp çalışmadığını görmektir. Eğer varsa, orijinal kablonun hatalı olduğunu biliyorsunuz. 

 

 

4. Tehlikeli bir adaptör teşhis edin

Kabloda sorun görünmüyorsa, duvar fişi adaptörünü kontrol edin – özellikle şarj kablosunun çıkarılabiliyorsa. Kabloyu sıkıca takıp çıkardıktan sonra USB bağlantı noktasının biraz gevşemesiyle ilgili birçok şarj cihazı ile karşılaştık.

Aynı şarj cihazının / kablo kombinasyonunun farklı bir cihazda çalışıp çalışmadığını da kontrol edin çünkü bu, cihazınızın kablo veya şarj cihazı yerine arızalanması olasılığını ortadan kaldırmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca duvar prizinde bir sorun olmadığından emin olmalısınız.

5. Hatırlayın – önce güvenlik

Telefonunuzu su yakınında veya aşırı sıcak veya nemli koşullarda şarj etmeyin. Ayrıca, bir şarj aleti veya kabloyu değiştiriyorsanız, dikkatli olun: İnternet, gecenin ortasında patlayan veya akıllı telefonları tost haline getiren ucuz üçüncü taraf şarj cihazlarının raporlarıyla doldurulur. Herhangi bir elektrikli ekipmanda olduğu gibi, satın aldığınız her şeyin ilgili tüm güvenlik standartlarına uygun olduğundan emin olun. 

 

Pilinizde ne kadar enerji depolandığına dair bir fikir vermek için bu videoyu kontrol edin (ancak evde denemeyin).

 

Bu makalenin önceki bir sürümü, şarj cihazlarının kullanıcılarını bir gecede uyardı, ancak bunun cihazınızı aşırı yükleyebileceğinizden kaynaklanmadığını açıklığa kavuşturmak istiyorum . Modern akıllı telefonlarda, piller% 100 kapasite ile şarj edilmeye devam edildiğinde hasarı önlemek için önlemler vardır. 

Bir bataryayı şarj etmek ısı üretir ve bir akıllı telefon bir yastık altında veya bir kılıfın içinde olduğu gibi dar bir alanda bulunuyorsa çok fazla ısınabilir. Temelde, telefonunuzu bir gecede şarj edecekseniz, güvenli bir yerde olduğundan emin olun.  

6. Pili değiştirin

Piller sonsuza kadar sürmez ve birkaç yıl sonra bir ücret almak için mücadele etmeye başlarlar. Bunları daha sık boşaltır ve yeniden doldurursunuz, ne kadar çabuk değiştirilmeleri gerekir. Piliniz sadece altı ay sonra bozulursa, muhtemelen arızalıdır ve ücretsiz değiştirme için garanti talebinde bulunmalısınız, ancak pil iki yıldan eskiyse muhtemelen ömrünün sonuna yaklaşıyordur.

  • Çıkarılabilir pillerle en iyi akıllı telefonlar

Bazı kusurlu aküler kolayca çıkarılabilir, çünkü sıvıyı şişirmeye veya sızdırmaya başlarlar. Böyle bir şey dışardan belli değilse, cihazınızın kapağını çıkarın ve pili inceleyin (eğer varsa, bazı cihazlar sızdırmaz pil bölmelerine sahiptir).

Kapak çıkmazsa, cihazı sırtına yatırıp döndürmeyi deneyebilirsiniz. Arızalı bir pil durumu deforme eder – bu şişmeyi göremeyebilirsiniz, ancak telefonunuzun dönmesine izin vermek yeterli olabilir. Pilinizin şişmiş veya sızıntı olabileceğinden şüpheleniyorsanız, telefonunuzu bir tamirhaneye götürün ve saygın bir değişim satın alın.

 

 

7. Doğru kaynaktan ücret alın

Bir duvar prizinden şarj etmek her zaman PC veya dizüstü bilgisayar üzerinden şarj edilmekten daha hızlı olacaktır, çünkü bilgisayarların USB portları çok fazla güç sağlamamaktadır.

Bir duvar prizi, bir USB portu ile iki kat daha fazla güç ve gücün beş katına kadar çıkabilen hızlı şarj cihazları sağlayabilir – bu da çok daha hızlı şarj anlamına gelir. Telefonunuz yavaş şarj oluyorsa ve bir dizüstü bilgisayara bağlıysanız: Sorununuz var. 

Duvar şarj cihazınız malları teslim ediyor gibi görünmüyorsa, cihazınız için uygun olup olmadığını kontrol edin. Başka bir telefonun şarj cihazı doğru miktarda meyve suyu vermeyebilir – örneğin, bir Bluetooth kulaklık için şarj cihazı özellikle akıllı telefonlar için tasarlanandan daha fazla güç tüketmez.

Son ileri teknoloji telefonlarda, hızlı şarjı destekleyen bir telefona sahip olabilirsiniz, ancak bunu teslim etmeyen bir şarj cihazına sahip olabilirsiniz. İnce baskıyı okuyun.

 

8. Güncelleme veya geri alma

Yazılım güncellemeleri ve yeni Android sürümleri, özellikle eski bir aygıtı güncel yazılıma yükselttiğinizde, pil ömrünüzü bozabilir. Yeni cihazlar genellikle en yeni yazılımlardan yararlanmak için optimize edilirken, iki yaşındaki bir cihaz güncellendiğinde mücadele edebilir.

Bu size olursa ve sorunu gideremiyorsanız, cihazın daha önceki bir Android sürümüne dönmesini sağlayın, ancak bunun güvenlik riskleri taşıdığı konusunda uyarılırsınız. Cihazınızı korumak için en son yazılım sürümleri her zaman tavsiye edilir ve akıllı telefonunuzu eski bir sürümde tutma riski genellikle ihmal edilebilir olsa da, kayda değerdir.

Benzer şekilde, bazen cihaz batarya ömrü bir güncelleme ile önemli ölçüde iyileştirilebilir, bu nedenle Android yazılım sürümünüzde geri planda olabileceğinizi düşünüyorsanız, bir güncellemeyi kontrol etmek için Ayarlar> Telefon hakkında konuşun.

 

 

9. Kapatın

Cihazınızı şarj ederken pili yoğun kullanan uygulamalar / özellikler kullanmak pil ömrünü ne kadar çabuk kazandığını etkileyecektir. Birisi yüzde 100 parlaklıkta Skyping yaparken şarj oluyorsanız, cihazın ekranı, Wi-Fi ve 4G kapalı olduğundan doğal olarak daha uzun süre şarj edecektir.

En hızlı enerji enjeksiyonunu görmek istiyorsanız cihazı uçak moduna geçirin veya tamamen şarj edin. Cihazınızın güç kestirmesini sağladığını düşün.

10. Pilinizi kalibre edin

Bazen cihazınızın ” düşündüğü ” pil seviyesi yanlıştır. Bunun etkisi, telefonunuzun, pilin son iki yüzdesini çiğnemeye ihtiyaç duymadan ya da bir saat sürmeden önce sınırlama performansı da dahil olmak üzere, farklı işlev gösterebilmesidir.

Akıllı telefonun pilini nasıl kalibre edeceğimize dair kapsamlı bir kılavuz yazmıştık , bu yüzden hepsini buraya yeniden yazmam, ancak bu, güç paketinizi tamamen iptal etmeden önce denemeniz gereken bir şey.

 

 

 

 

11. Pilinizin voltaj ve amperini kontrol edin

Bu ipucu Patrick tarafından aşağıdaki yorumlarda belirtilmiştir  ve hatalı bir kabloyu hızlı bir şekilde tanımlamanıza yardımcı olabilir.

Aşağıdaki linkten ücretsiz Amperage uygulamasını indirin ve açın. Şimdi, şarj cihazınızı bağlayın ve arayüz yeşile dönmeli ve üst kısımdaki metin “ölçme” demelidir. Bunu görmüyorsanız veya hiçbir şey olmuyorsa, cihazınıza giden bir akım olmadığı anlamına gelir. 

 

Bir akım tanımlarsa, uygulama şimdi minimum ve maksimum yük seviyeleri (miliamper cinsinden), voltaj ve maksimum akım dahil olmak üzere bu şarj cihazının şarj istatistiklerini gösterecektir. Bu ayrıca, şarj cihazlarınızın hangisinin en iyi performans gösterdiğini öğrenmek için harika bir yoldur.

En yüksek maksimum şarj değerine veya en yüksek ortalamaya (hangisinin bu konuda bir fikir edinmesini oldukça kolaylaştırır) sahip olmak için portatif pil paketleri de dahil olmak üzere sahip olduğunuz farklı şarj paketlerini bağlamayı deneyin. Kesin bir ölçüm değil, başka hiçbir şey ve uygulama tamamen ücretsiz ise bir gösterge. 

 

12. Su hasarı ne olacak?

Su hasarı nedeniyle meydana gelen batarya sorunları hakkında yorumlarda bulunan bazı kişiler. Telefonunuz suya düştükten sonra şarj olmuyorsa, pek çok seçeneğiniz yoktur: en iyi seçim, pili denemek ve değiştirmek – bu mümkün olsa bile.

Bununla birlikte, bunun olmasını asla engellemelisiniz. Telefonunuzu suya düşürdüğünüzde ne yapacağınızı açıklayan makalemizi okuyun  ve kurtarmaya çalışırken atmanız gereken ilk adımları öğrenin.  

Diğer her şey başarısız olursa, güç noktasında açık olduğunu kontrol edin. Üreticinizi yardım için çağırırsanız, bu çözümlerin hiçbiri işe yaramadıysa, bir sonraki adımınız olması gerekebilir.

Düzgün şarj olmayacak bir akıllı telefondan şikayet mi ettiniz? Yorumlarda burada bahsetmediğimiz bir düzeltme tespit ederseniz bize bildirin.

 

 

 


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz