Neden internetim kesiliyor?

/ 31 Aralık 2018 / 3.210 / yorumsuz
Neden internetim kesiliyor?

 

İnternet neden kesilir?

 

Eğer internet bağlantısı ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız yardımcı olmak için buradayız. Geniş bant devam ettiğinde çok sinir bozucu ama neden olduğunu anlayabilmek mümkün olabilir ve umarım düzeltmek mümkün olabilir.

Hangi cihazın soruna neden olduğunu anlamaya çalışın

 

Öncelikle, sadece kullanmakta olduğunuz cihazla ilgili bir sorun olup olmadığını belirlemeniz gerekir. Dolayısıyla, bağlantınızı internete kaybetmeye devam ederseniz, farklı bir dizüstü bilgisayar , telefon veya tablet kullanmayı deneyin ve hala devam edip etmediğini görün.

Bağlantı başka bir cihazda iyi görünüyorsa ve sorun olan dizüstü bilgisayarınız veya PC’niz olduğu ortaya çıkarsa, burada denenecek birkaç şey vardır.

Tek bir kolay kontrol, bir Wi-Fi cihazıysa, yönlendiricinize daha yakın hareket etmektir. Bazen bir Wi-Fi bağlantınız var gibi görünebilir, ancak gerçekte, çevrimiçi bir şey yapmak için yeterli hız sağlamak için çok zayıftır.

Windows 10‘unuz varsa, belirli bir güncelleme internet bağlantısı sorunlarına neden olduğu bilinen bir yazılım sorunu olabilir. Yeni Ayarlar uygulamasını açın (başlangıç ​​menüsündeki çark simgesi) ve Güncelle & Güvenlik’e gidin. ‘Güncellemeleri kontrol et’ düğmesine tıklayın ve yüklemelerine izin verin.

Ayrıca, Wi-Fi’dan kablolu bir ağ bağlantısına (veya tersi) geçiş yapmayı deneyebilirsiniz. Sorun, başarısız bir Wi-Fi bağdaştırıcısıyla veya yalnızca bir yazılım güncelleştirmesi gerektirmesiyle mümkündür; bu durumda daha yeni sürücüler aranır. Denetim Masası’nda bulacağınız Aygıt Yöneticisi’nde marka ve model bulabilmeniz gerekir.

Donanımın kendisi hatalıysa, sorunu çözmek için bir USB Wi-Fi bağdaştırıcısı satın alabilirsiniz.

Açıkçası, aynı işlemi bir akıllı telefona veya tablete uygulayamazsınız, ancak Android‘inizin en son sürümünü, iOS‘u veya cihazınızın çalıştırdığı işletim sistemini çalıştırdığınızdan emin olabilirsiniz.

 

Modem üzerindeki kırmızı ışık nasıl düzeltilir?

 

Tüm dizüstü bilgisayarlarınız, telefonlarınız ve diğer cihazlarınız aynı bağlantı sorunlarına sahipse, dikkatinizi modeminize çevirin.

Çok sayıda LED var, ancak geniş bant bağlantısının durumunu göstermelidir. Bağlantı yoksa, bu ışık kırmızı, turuncu olabilir veya bir sorun olduğunu belirtmek için yanıp sönüyor olabilir.

Kılavuza başvurmanız gerekebilir, ancak bu durum LED’lerinin size yararlı bir şey anlatıp kullanmadığını tespit edin. ‘Kırmızı’ bir internet ışığına sahip olduğunuzu ve yönlendiricinin geniş bant bağlantısına sahip olmadığını fark ederseniz, yapmanız gerekenler.

Denenecek ilk şey çok teknik değil: sadece kapatıp tekrar açın. Modemin yeniden başlatılması bağlantı sorunlarını şaşırtıcı derecede yüksek bir zaman dilimine bağlar.

Sorunu çözmüyorsa, tüm kabloların düzgün bağlandığını, özellikle de ADSL filtresini kontrol edin (eğer varsa, telefon prizlerine takılı olan iki telefon kablosuyla küçük bir kutu olacak).

Aslında, ASDL mikro filtreleri genellikle telefon uzatma kabloları gibi geniş bant problemlerinin sebebidir. Modeminizin, bir uzatma değil, evin ana (ana) telefon soketine bağlı bir ADSL mikro filtresine bağlı olduğundan emin olun.

Bunların hiçbiri işe yaramazsa, modemi tamamen sıfırlamayı ve ürün yazılımını en son sürüme yükseltmeyi de deneyebilirsiniz. Bunu sıfırlamanın, geniş bant ayarlarınızı tekrar girmeniz gerektiği, ayrıca Wi-Fi ayarlarını değiştirdiğiniz veya tüm kablosuz cihazlarda Wi-Fi şifresini yeniden girmeniz gerektiği anlamına gelebileceğini unutmayın.

Eğer varsa, sorunun giderilip giderilmediğini görmek için bir yedek modem deneyebilirsiniz.

Geniş bant bağlantı sorunları nasıl giderilir: Servis durumunu kontrol etme

 

Geniş bantınız bir süredir açıksa, yerel bölgenizi etkileyen bir sorun olup olmadığını kontrol edin. Bu internet bağlantısı olmadan zor, ancak geniş bant sağlayıcınız ile ilgili herhangi bir sorunu aramak için bir akıllı telefon (3G veya 4G internet bağlantısı ile) kullanabilirsiniz.

 

Veya bu servis durumu sayfalarını kontrol edebilir veya ana sağlayıcılar(ttnet vb.) için iletişim kurmayı deneyebilirsiniz.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz