Pokemon GO Popülerliğini kaybediyor mu?

/ 29 Ekim 2017 / 1.077 / yorumsuz
Pokemon GO Popülerliğini kaybediyor mu?
Pokenmon GO çılgınlığı kısa sürdü
Bu yılın temmuz ayında piyasaya çıkan ve çıktığı günden itibaren en fazla indirilen mobil oyun olan Pokemon GO, henüz Türkiye’de resmi olarak kullanıma açılmadan önce tüm dünyada popülerliğini kaybetti
İlk olarak Amerika Birleşik Devletleri, Yeni Zelanda ve Avustralya’da piyasaya sürülen oyun, ülkemizde resmi olarak hala ülkemizde bulunmasa da, oyunun çıktığı ilk günden itibaren oyunu korsan olarak indirenler tarafından yoğun bir ilgi gördü. Casusluk konusunda dünya üzerinde çok sayıda tartışmaya neden olan oyun, ülkemizde de bir süre gündemi meşgul etmeyi başardı. Yapılan araştırmalar sonucunda zaman geçtikçe oyuna olan ilginin büyük miktarda azaldığı kaydedildi.
Pokemon GO konusunda, Temmuz – Kasım ayları arasında internet üzerinden yapılan tartışmalar ve basına çıkan haberleri inceleyen medya takip ajansı Interpress’in üç bine yakın yerel, bölgesel ve ulusal gazete ve dergileri kapsayan araştırmasına göre, oyun hakkında yazılı basında toplam 1.783 haber çıktı. Pokemon GO’nun piyasaya sürülüm tarihi olan Temmuz ayında yazılı basında toplam 919 haber çıkarken, Ağustos ayında ise 558 haber yayınlandığı açıklandı.
Eylül ayında ise Pokemon GO hakkında yapılan haber sayısı 177’ye düşerken, Ekim ayında 76, Kasım ayında ise 53 haber yapıldığı belirlendi. Oyun, Türkiye’de yasal olarak kullanıma açılmamışken ve henüz piyasaya çıkalı beş aydan kısa bir süre olmasına rağmen popülerliğini hızlı bir şekilde kaybetti.

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Etiketler

Yorum yaz