Suya Düşen Telefon Nasıl Düzeltilir?

/ 28 Ağustos 2018 / 1.935 / yorumsuz
Suya Düşen Telefon Nasıl Düzeltilir?

Suya Düşen Telefon Nasıl Düzeltilir?

Düşen telefonunuzu suda gördüğünüzde aniden donarsa panik yapmanıza gerek yok. Bir havuz ya da tuvalet olsun, sadece birkaç saniyeden bir şey çıkmayacaktır. Sonuçta, bu, yüzlerce dolarlık bir değere sahip olan yüksek teknoloji ürünü bir cihazdır ve şanslar kullanılamaz olarak kabul edilemeyecek kadar yüksektir. Yani, LG G6 veya Samsung Galaxy S8 gibi harika su geçirmez akıllı telefonlardan birine sahip değilseniz suya düşen telefonların nasıl düzelebileceği ile ilgili bilgileri takip etmenizi öneririz.

Giderek daha fazla yakışıklı üreticinin geçen yıl ya da iki yıl boyunca su geçirmez tasarıma doğru hareket ettiğini görüyoruz. Bu eğilim görünürde yavaşlamamaktadır. Yine de, hepimiz su geçirmez bir telefonun lüksüne sahip değiliz ve bu da başka yöntemlere başvurmamız gerektiği anlamına geliyor. Su hasarını önlemek için en iyi yöntem, suyla temasta bulunduğunuzu bildiğiniz durumlar için CaliCase su geçirmez poşeti gibi bir şey kullanarak, önceden önlem almaktır .

Hiçbir şey cihazın kurtarılacağını garanti edemez. Gadget zaten zarar görmüşse, hasarın kalıcı olması kaçınılmaz olabilir. Ne olursa olsun, genellikle yıldızlar hizalanır ve tüm önemli verilerinizi tutan ve sizi dünyaya bağlayan değerli teknolojiyi kurtarırsınız.

Aşağıdaki ipuçlarından yararlanarak, telefonunuzun böyle bir felaketten geçme olasılığını artırmayı hedefliyoruz.

Düşen telefonunuzu suda görüyor musunuz? Telefonu Çıkarın ve kapalı olduğundan emin ol!

Böyle yıkıcı bir olay gerçekleştiğinde çabuk tepki vermenin zor olduğunu biliyoruz, ama bunun dışına çıkmalısınız! Cihazınız ne kadar uzun süre su altında kalırsa, hayatta kalma şansı o kadar düşük olur. Orayı kazıp o telefonu hemen sudan çıkarmalısınız. Evet… tuvalette olsa bile!

Telefon sudan çıktığında, kapalı olduğundan emin olun ve bu şekilde kalır. İyi görünse bile, her ihtimale karşı kapatmak önemlidir. Telefon hala açıksa, kapatabilir veya pili çekebilirsiniz. Daha sonra, güvenli bir yere koyun, tercihen bazı kağıt havluların üzerine düz bir yüzeye koyun.

İyi haber şu ki, bu günlerde su geçirmez olmayan telefonlar bile, geçmiş yıllardaki telefonlardan genellikle suya karşı en azından biraz daha dirençli ve böylece yapabileceğiniz birkaç şey var – aynı zamanda yapmamanız gerekirse – çok fazla zarar vermeden yapmak.

Düşen telefonunuzu gördükten sonra ne yapmamalısınız

Aşağıdaki eylemler, toplam telefon veya hayatta kalma hikayesi arasındaki farkı ifade edebilir. Yaptığına dikkat etsen iyi olur. Bir çözüm bulmaya başlamadan önce, neden olabileceğiniz büyük arızaları önlemeye çalışalım.

  • Daha önce de belirttiğimiz gibi telefonu açmayın. Elektrikli parçalar çalışırken su ile iyi oynamamaktadır.
  • Onu da takmayın! Aynı sebepten.
  • Hiçbir tuşa basmayın. Bu, suyu telefona daha da itebilir. Telefonla olabildiğince az karışmaya çalışmak en iyisidir.
  • Sallamayın veya cihaza üflemeyin. Bu, suyu telefonun daha derin alanlarına da itebilir. Özellikle üflemeli kurutuculardan kaçınmaya çalışın – sadece üfleme kısmı nedeniyle değil, aynı zamanda aşağıdaki noktadan dolayı.
  • Telefona herhangi bir ısı uygulamayın. Aşırı ısıyı hatırla, telefona da zarar verebilir. Daha fazla hasar eklemek istemezsin!
  • Telefonu çok fazla hareket ettirmeyin. Aynı anlaşma; suyun telefonun içinde dolaşmasını istemiyorsun.

Su hasarlı telefonu sökün

Bu adımı “tüm yirmi telefonu parçalara ayır” ile karıştırmayın! Demek istediğim, kullanıcı tarafından kaldırılabilir olan her şeyi kaldırmanız gerektiğidir. Eğer arka kapak çıkarılabilir ise, çıkarınız. Benzer şekilde, pili (eğer yapabiliyorsanız), SIM kartı ve SD kartı çıkarmaya çalışın. Hepsini kağıt havluya koyun.

Şimdi, deneyimli bir teknoloji uzmanıysanız ve bir telefonun giriş ve çıkışlarını biliyorsanız ve garantinizi geçersiz kılma riskiyle karşı karşıya kalmazsanız, devam edip tüm telefonunuzu ayırın. Her bir parçayı daha hızlı kurutmak yardımcı olabilir. Dikkatli olun, eğer ne yaptığınızı bilmiyorsanız, iyi olandan daha fazla zarar verebilir.

Dışını bir kağıt havluyla kurutmaya çalışın

Öncelikle, telefonunuzun dış kısmında bulunan tüm fazla sudan kurtulmaya çalışmalıyız. Her bileşeni kurutmak için kağıt havlu kullanın. Sadece telefonla fazla uğraşmadığından emin ol. Her şeyi etrafta çok fazla hareket ettirmeden nazikçe kurutun.

Elektrikli süpürgeyi deneyebilirsin

Tabii ki, kağıt havluların erişemeyeceği alanlar var. Ve sana telefona bir şey üflememeni söylerken, suyu dışarı çekmemenizi söylemedik. Aslında, bir elektrikli süpürge, telefondan çok fazla risk almadan su parçalarını emebilir. Emme işleminin, telefonun aşırı derecede hareket etmediğinden emin olun. Oh, ve resimdeki kadar büyük bir tane kullanmamayı dene!

 

Kuruma zamanı

En zor kısmı geliyor, çünkü telefonun uzun süre dokunulmadan bırakılmasını gerektiriyor. Bu, akıllı telefonunuzu kullanamayacağınız anlamına gelir! Başka bir telefonunuz varsa ödünç alabilirsiniz, SIM kartın tamamen kuruduğundan ve çalışan telefona yapıştığından emin olun. Aksi takdirde, sadece duman sinyallerine, kamu telefonlarına ve tüm bu arkaik şeylere başvur.

Peki telefonunuzu nasıl kuruyorsunuz? Telefonunuzu tezgâhın üstüne veya çekmecenin içine bırakabilirsiniz, ama bazı insanlar ona biraz yardım etmekten hoşlanır. Fikir, kurutma işlemini kolaylaştıracak bir ortama koymaktır. Çok yaygın bir uygulama, telefonu pirinç dolu bir Ziploc çantasına koymak ve yaklaşık 2-3 gün boyunca orada kalmasına izin vermektir.

 

 

Son çırpınışlar

Yani yapabileceğin her şeyi yaptın ve birkaç gün geçti. Tüm çabaların ödenip ödenmediğini görmenin zamanı geldi. Telefonu bıraktığın yerden çıkar ve hepsini bir araya getir. Ardından telefonu takın ve açmayı deneyin. Eğer işe yarıyorsa, başarılı oldunuz! Yine de garip davranışlar için uyanık kal. En azından birkaç gün için, hala bir şey olabilir. Ayrıca, tüm bileşenleri test edin. Mikrofonun ve kulaklığın çalışıp çalışmadığını, konuşmacıyı test edip etmediğini görmek için arama yapın.

Şimdi, telefon çalışmıyorsa, yenilgiyi kabul etme ve bir profesyonele götürme ve kurtarılıp kurtarılamayacağını görme zamanı. Varsa sigorta da talep edebilirsiniz. Doktor gibi görünmemek, ama bu noktadan sonra yapabileceğimiz herşeyi gerçekten yaptık. Bazen sadece telefonun gitmesine izin vermelisin. Umarım çoğunuz onu geri alır ve çalışır!

Yorumları oku ve bize deneyimlerini anlat! Bu yöntemleri denediniz mi? Suya bir telefon düşüren başka hangi ipuçlarınız var? 

 

 

 


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz