Google Transit Toplu Taşıma Uygulaması

/ 29 Ekim 2017 / 1.129 / yorumsuz
Google Transit Toplu Taşıma Uygulaması

Toplu Taşımada Dev Yenilik “Google Transit”

Türkiye’de sunduğu hizmetlere her geçen gün bir yenisini eklemeye devam eden Google şimdi de Ankara ve İstanbul illerine özel olarak toplu taşıma bilgilerinin paylaşılmasını sağlayan yeni bir uygulama devreye sokuldu. Devreye sokulan yeni uygulamaya Google Transit adı verilirken bu sayede uygulamayı akıllı telefon, bilgisayar ve tablet üzerinden kullanan kişiler yaşadıkları şehirdeki toplu ulaşım araçlarının sefer saatlerine ulaşabilecekler.

Ankara’da yaşayan kişiler uygulama sayesinde otobüs ve tren seferlerinin bilgilerine ulaşabilirken İstanbul’da yaşayan kişiler ise bu sefer saatlerine ek olarak toplu taşımada kullanılan vapur, tramvay, deniz otobüsü, sınırlı sayıdaki dolmuş hattı ve metrobüs seferlerinin saat bilgilerine ulaşabilecekler. Google Transit uygulamasında şu anda sayıları 1100’ü aşan hatta ait güzergâh ve durak bilgisi sunuluyor.

Bilindiği üzere Google Transit özelliği daha önce kullanıma sunulmuş ve uygulamadan yararlanan kişilerin belirledikleri iki nokta arasında yaya ya da otomobille gitmek için yol tarifi veriliyordu. Şimdi yapılan yeni düzenleme sayesinde artık iki nokta arasında kullanabileceğiniz toplu taşıma güzergahı da sizinle paylaşılıyor. Bu sayede hiç bilmediğiniz bir yere bile çok daha rahat bir şekilde gitmeniz sağlanıyor ve toplu taşıma araçlarından daha etkin şekilde yararlanabiliyorsunuz. Durak ve tarife bilgilerine ise Google haritalar üzerinden ulaşmanız sağlanıyor. Google haritalar üzerinden arama yaptıktan sonra haritada çıkan transit tuşuna basmak.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz