Yeni Google Translate Çevirici

/ 29 Ekim 2017 / 1.725 / yorumsuz
Yeni Google Translate Çevirici

Dünyanın en iyi çevirme programı olan Google Translate Artık daha anlaşılabilir ve daha gerçekçi bir çeviri yapacak. Uygulama bölgeleri arasında Türkçe‘de var.

Daha Doğru ve Daha Sofistike Çeviri

Google Transle kullanan kullanıcıların deneyimleri diğer çeiviri programlarına göre olumlu olsada yeterli seviyeye ulaşmış değildir. Google bir çok mecrada çeviri hizmedi versede kelimeleri çevirirken tam anlamıyla karşılık verememekte olduğu gözlemlenmektedir.

Neural Makine çevirisinin uzun zamandır yaptığı araştırmaların sonuçlarını görmeye başladıklarını belirten Pichai Nöral Sistem ile ilgi bazı bilgilere yer verdi.

Bu konuda konuşan Pichai “Nöral sistemi, cümleleri tek tek çevirmek yerine bir kerede çevirerek, cümleye uygun en yakın çeviriyi elde edebilmek için uygun dil bilgisi, insanların konuşmalarına benzeyen bir şekilde tekrar ayarlama yapıyor. Böylelikle cümleleri anlamak daha kolay olduğundan, makalelerin okunması ve çevrilen aragrafları okumak daha basit bir hale gelebiliyor. Ayrıca Nöral Makine Çevirisi baştan başa öğrenme ile devamlı kendini yenileyerek doğal çevirilerin yapılmasına olanak sağlıyor” dedi.

Çeviriler Edebiyat Çevirisi Tarzında Olacak

Yeni çeviri sistemi çeviriyi edebiyat çevirisi gibi olacığını belirten Pichai, “Borgesin bir cümlesi İngilizceye nasıl çevriliyorsa aynı şekilde de öyle çevirilecek” diye belirtti.

Neural Machine Translation olarak geçen Nöral Makine Çevirisi bir çok dilde uygulamaya sunuldu. Bu diller arasında Türkçe de var.

Uygulamaya koyulan tüm diller;

Türkçe
İngilizce
Fransızca
Almanca
İspanyolca
Portekizce
Çince
Japonca
Korece

olarak belirlenmiştir.

Yukarıda listelenen dillerin dünya nüfusunun 3/1 inin ana dilleri olduğu ve Çevirilerin %35’inden fazlasını kapsamaktadır.

yayınlanan diller haricinde diğer diller için çalışma yapıldığı belirtiliyor. Google’dan yapılan açıklamada 103 dilde çeviri yapmak içi çalıştıkları belirtildi.

Google Blog

 
Yeni Google Translate Çevirisini Denediniz mi?


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz