Yeşil Dedektör Sigara İçenleri İhbar Etme Uygulaması

/ 29 Ekim 2017 / 1.455 / yorumsuz
Yeşil Dedektör Sigara İçenleri İhbar Etme Uygulaması

Yeşilay “Yeşil Dedektör” İle Sigara Yasağını Çiğneyenlerle Mücadele Edecek

2008 yılından bu yana uygulamada bulunan kapalı alanlarda sigara içme yasağı ne yazık ki özellikle de kış mevsiminde pek çok işletme tarafından çiğneniyor. Sigara yasağını ihlal eden kişilere uygulanan para cezası da ne yazık ki büyük bir engel olarak görülmemekte, yakalanma riski hissetmeyen kişiler ile “cezası neyse ben öderim” diyen kişilerin sayı olarak son derece fazla olması bu ihlali gerçekleştiren kişilerin sayılarını her geçen gün arttırmaktadır.

İşte Yeşilay sigaraya karşı olan savaşını bir üst kademeye taşımak için “Yeşil Dedektör” teknolojisini hayata sokmaya hazırlanıyor. Bu sayede kapalı mekânlarda sigara içilmesinden rahatsız olan kişiler adeta birer Yeşilay dedektifi gibi çalışacak ve akıllı telefonları sayesinde yapılan ihlalleri hemen bildirebilecek. Uygulamayı kullanmak isteyen kişilerin Android ya da İOS işletim sistemini kullanan cep telefonlarına mağazadan ücretsiz olarak indirmeleri yeterli olacak.

T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Yeşilay tarafından ortak proje olarak gerçekleştirilen uygulama sayesinde sadece şimdilik İstanbul bölgesinde aktif olarak seçilen mekânlarda kullanılabilecek. Uygulamada anlık bildirimde bulunmanız sağlanıyor. Bildirimin hemen ardından T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından denetmenler işletmeye yönlendiriliyor. Gelen denetmenler yapacakları değerlendirmenin ardından ihlali tespit ettikleri anda hem sigara içen kişiye hem de sigara içilmesine müsaade eden işletmeye para cezası kesecekler.

Android Telefonlar İçin : Yeşil Dedektör

iOS Telefonlar İçin  : Yeşil Dedektör


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz