2019’da Yeni Başlayanlar İçin Facebook Mağazasında Nasıl Satış Yapılır?

/ 20 Şubat 2019 / 1.787 / yorumsuz
2019’da Yeni Başlayanlar İçin Facebook Mağazasında Nasıl Satış Yapılır?

 

Küçük veya büyük ölçekli bir işletme sahibi olarak, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi müşterilerinize kaç yolla tanıtıyorsunuz?

Markanızı bir web sitesi, gazete reklamı ve hatta televizyonda reklam da dahil olmak üzere çeşitli şekillerde ortaya koyuyorsunuz. Bunlar şirketinizi göstermede etkili olsa da, insanlara sunduğunuz şeyi satın alma fırsatı vermez.

Peki, soru şu ki, ürünlerinizi veya hizmetlerinizi kaç farklı şekilde satıyorsunuz? İnsanların nelere sahip olduğunu görmek için gidebilecekleri bir web siteniz varsa, Facebook pazarlama stratejinize ekleyebileceğiniz bir mağazanız da olmalıdır .

Her gün sosyal medyada sörf yapan milyarlarca insan var . Adınızı dünyanın her yerinden bu potansiyel müşterilere ulaştırmak için, gidecekleri bir yer inşa etmelisiniz.

Sadece ürünlerini satmak isteyen küçük işletmeler için üretilen diğer e-ticaret platformları ve Shopify veya Etsy gibi çevrimiçi pazarlar var . Facebook da aynı durumu sunuyor, fakat aynı zamanda farklı şeylerin bolluğu için kullanılan bir sitede farklı bir şekilde.

2019da Facebook Mağazasında Nasıl Satış yapılır

Mağazanızın kurulmasını sağlamaya hazır mısınız? Böylece takipçilerinize bir satın alma işlemi yapacakları bir yer verebilirsiniz? İşte tam olarak nasıl yapılacağını anlatan adım adım rehber.

1. Adım: Facebook Sayfanıza Yeni Bir Bölüm Ekleyin

Henüz bir işletme Facebook sayfanız yoksa, yapmanız gerekir. Bunu yaptıktan sonra, oturum açmanız ve yönetici ayrıcalıklarına sahip olduğunuzdan emin olmanız gerekir. Ana sayfa zaman çizelgenizde, kapak fotoğrafınızın altında, “Bir Mağaza Ekle” yazan düğmeyi arayın.

Üzerine tıkladığınızda, bir bölüm eklemek isteyip istemediğinizi soran bir pencere açılacaktır. “Bir Mağaza Bölümü Ekle” düğmesine tıklayın. Size tüccar politikaları ve terimlerinin bir listesi sunulacaktır. Onları gözden geçirin ve sonra kabul edip devam edin.

Adım 2: Mağazanızın Ayrıntılarını Ekleme

Bu noktadan itibaren, işinizi çevreleyen çeşitli bilgiler isteyen bir açılır pencere göreceksiniz. Önce işletme e-postanızı girmek için bir nokta olacak. Tüm Facebook mağazanızın talep etmesini istediğiniz e-postaları girmek için oraya girmeniz gerekir.

Ayrıca, müşteri hizmetleriyle ilgili sorularınız için bu e-postayı kullanmanız gerektiğini yazan kutuyu işaretlemeniz önerilir. İnsanların şirketinizi çevreleyen soruları olduğunda, doğrudan bu e-posta adresine gönderilir.

Alt taraftaki aynı açılan pencerede, fiziksel konumunuzu girmek için bir yer olacaktır. Sokak numarası ve adı, şehir, eyalet ve posta kodu dahil tüm güncel bilgilerinizi girin.

Adım 3: Ödeme Yapılandırmalarını Ayarlama

Aynı açılan pencerenin ortasında, ödeme seçeneklerinizi ayarlama etrafında dönen bir bölüm olacak. Şu anda, Facebook mağazası kullanıcıları için iki seçenek var:

Facebook ya da Stripe Hesabı kullanarak Facebook üzerinden ödeme yapın
Müşteriler ödemelerini yapmak için web sitenize yönlendirilir
İnsanlar genellikle en uygun olanı isterler, bu yüzden Facebook’ta ödeme seçeneğini kullanmanız önerilmektedir, ancak aslında ne yapmak istediğinize bağlıdır.

Facebook ödeme seçeneğine giderseniz, işletmeniz hakkında daha fazla bilgi vermeniz istenecektir. Eğer zaten bir Stripe veya PayPal hesabınız varsa, bu noktada onları doğrudan Facebook Mağazanızla bağlayabilirsiniz.

Fiziksel olarak Amerika Birleşik Devletleri dışında bulunan işletmeler için, teslimatta nakit ödeme veya banka havalesi kullanma gibi farklı ödeme seçeneklerini seçebilirsiniz.

Zaten bir Çizgili hesabı olmayan ve bir tane isteyenler için, bu açılır pencereden talep edebilirsiniz. Stripe, hesabınızı aktif hale getirmek için size her türlü talimatı içeren bir e-posta gönderecektir.

Facebook aracılığıyla , Stripe hesabınızı ve Facebook mağaza hesabınızı nasıl bağlayacağınıza dair adım adım talimatları görerek ödemelerin başarılı bir şekilde işleme konmasını sağlayabilirsiniz. Her şey oldukça basit ve takip etmesi kolaydır.

Ekim 2018’den itibaren, PayPal seçeneği hala Facebook Mağazası uygulamasına giriyordu, bu yüzden size henüz bu seçeneği kullanma seçeneğiniz olabilir veya olmayabilir. Çevrimiçi mağazanız için en iyi platformu bulmak için tüm ödeme ağ geçidi ve işleme araçlarını araştırdığınızdan emin olun .

Adım 4: Mağaza Kurulumu Tamamlama

Şerit ödeme yöntemini seçmiş olan işletme sahipleri, kurulum tamamlandıktan sonra Facebook mağaza sayfalarına geri gönderilecektir. Sahip olduğunuz şirketin türüne bağlı olarak eksik olan herhangi bir işletme bilgisinin girilebileceği “Kurulumu Bitir” seçeneği olacaktır.

Bu son detaylar doldurulduktan sonra, Facebook mağazanızı canlı olarak gönderecek ve eğer yapabilmek istiyorsanız, dünyanın her yerinden müşterilere satış yapmaya başlayacaksınız. Mağazanız boşken bunun nasıl olacağını merak ediyor olabilirsiniz, ama bu bir sonraki adım! Bu noktada sayfanız tamamen yapılandırılmışsa ve ödemeleri almaya başlamaya hazırsanız.

Adım 5: Ürünlerinizi Müşteriler Tarafından Görülebilir Yapın

Bazıları için, bu bir Facebook mağazası kurmanın en heyecan verici kısmı. Artık ne tür ürünler sunmanız gerektiğini dünya ile paylaşıyorsunuz. İş Facebook ana sayfanızda “Mağaza” yazan bir sekme var. Tıkladığınızda, ürünlerinizi tanıtmak için ihtiyacınız olan her şeyi veren bir pencere açılır. İşlemde ilerlemek için “Ürün Ekle” sekmesine basın.

Ürünlerinizin henüz net görüntüleri yoksa, bazı fotoğraflar çekmeniz ve bunları bilgisayarınıza kaydetmeniz gerekir. Ardından, başka herhangi bir web arayüzüne fotoğraf eklerken yaptığınız gibi “Fotoğraf Ekle” yazan kutuya yükleyebilirsiniz. Kullanmak istediğiniz resimleri seçtikten sonra, “Fotoğrafları Kullan” seçeneğine tıkladığınızda insanların görüntüleyebilmesi için canlı olacaktır.

Kullandığınız resim kadar önemlidir ürün açıklaması. Mevcut web sitenizde daha önce oluşturduğunuz bir ürün açıklamasını kesip yapıştırabilir veya tamamen yeni bir şeyle karşılaşabilirsiniz. Bu, sahip olduklarınızı konuşma ve potansiyel müşterilerinize gerçekten satma şansınızın olduğu yerdir . Onlara, ürününüzün neden pazarda olduğu gibi benzersiz olduğunu ve neden ihtiyaç duydukları bir şey olduğunu söyleyin.

“Varyantları Düzenle” bölümü, belirli bir ürün için tüm farklı seçenekleri belirleyebileceğiniz bölümdür. Örneğin, giysi satıyorsanız, sahip olduğunuz farklı boyut, renk ve stilleri dahil edebilirsiniz. Bu bölümde bulacağınız diğer seçenekler şunlardır:

Fiyatlandırma
Nakliye seçenekleri
Ürün kategorileri
Adım 6: Ürünlerinizi Düzenleme
Ürünlerinizin görüntülerine ve detaylarına dikkat ettikten sonra, bunların bir listesi gösterilecek ve gerektiğinde her birini değiştirme seçeneği verilecektir. Halkın görüp göremediği bir resmi, fiyatı ve durumu göreceksiniz.

İsterseniz, bu alandaki envanter bilgilerinizi de girebilirsiniz, böylece stoktaki her öğenin kaç tanesini kolayca takip edebileceğinizi görebilirsiniz. Tükendiğinde, ürünü kolayca halka görünmez hale getirebilirsiniz, böylece insanlar sahip olmadığınız bir şeyi satın almaya çalışmaz.

Müşteri memnuniyetini koruyarak, karışıklığı ve hayal kırıklığını önlemek için harika bir yol. Ürünlerinizi satmak için iki farklı platformunuz varsa, her iki yerden de çıkan bir ürün kaydını tutmanız gerekir.

Son Adım: Satış Yapmak

Hepsi bu kadar bir Facebook mağazası kurmak ve artık sosyal medya siteniz üzerinden başka bir e-ticaret sayfasında alabileceğiniz her şeyi satma yeteneğine sahipsiniz . İşletme sahiplerinin erişmek istediği, Facebook’un henüz sahip olmadığı bir çok senkronizasyon özelliği var.

Sürekli değişen seçenekler ve sürekli kullanıma sunulan teknolojilerle, bunların çoğunun gelecekte kullanıma sunulması muhtemeldir. Instagram’da satış yapmak gibi diğer sosyal kanalları kullanmak , sosyal satışta başarılı olmanıza yardımcı olacaktır.

Bununla birlikte, bu arada, dükkanınızla ve nasıl çalıştığıyla ilgili sorularınız varsa, Mağaza Bölümü Yardım Merkezi’ne gidebilirsiniz . Mağazanızın ayarlarına erişmekten ürünlerinizin farklı koleksiyonlarını oluşturmaya kadar her şey hakkında bilgi edinebilirsiniz.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Etiketler

Teknoloji sektörünü uzun yıllardır takip edip makaleler yazmaktayım. İşini hakkıyla yapan bir siteye katkı verebildiğim için çok mutluyum.

Yorum yaz